Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, cere ordonanță de urgență. Ce proiect a pregătit
Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, anunț mare pentru iubitorii fotbalului. Stadionul Steaua este gata
Ultima Ora Politic

Viceprim-ministrul Daniel Suciu, semnal de alarmă. Un program important e pe punctul de a se opri

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, consideră că oprirea derulării Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) ar fi „o mare prostie”, în condiţiile în care este vorba de un program care funcţionează şi care a adus beneficii comunităţilor.

„Nu mai accept ca, doar din interese meschine şi politicianiste, cineva să pună la îndoială ceea ce face acest program. Tocmai de aceea am început prin a întreba primarii, indiferent de culoarea lor politică, dacă trebuie să ne luăm după unii sau alţii şi să-l oprim. Eu cred că este o mare prostie să foloseşti un program care funcţionează atât de bine doar pentru că cineva are ceva de împărţit cu PSD-ul sau cu guvernul”, a declarat Suciu la Piteşti, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că prin PNDL au fost derulate proiecte de investiţii în valoare de 10 miliarde de euro.

„Acest program a fost implementat şi creat de către fostul vicepremier de atunci, domnul Liviu Dragnea, împreună cu Sevil Shhaideh. (…) Din 2013, în România sunt asigurate finanţări de 47 de miliarde de lei, adică peste 10 miliarde de euro, în 12.681 de obiective de investiţii. Sunt cumva puţine? Eu cred că nu. Asta înseamnă o medie de patru proiecte de investiţii, doar pe PNDL, de fiecare unitate administrativ-teritorială”, a mai spus viceprim-ministrul.

Vicepremierul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a participat luni, la Piteşti, la semnarea a şase contracte cu finanţare europeană în valoare totală de peste 175 de milioane de lei, după care a avut discuţii cu primarii din judeţul Argeş.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.