Viceguvernatorul BNR, Leonardo Badea: Tehnologia 5G ar putea fi declicul de dezvoltare a economiei 1
Ultima Ora Breaking News Economic Social

Viceguvernatorul BNR, Leonardo Badea: Tehnologia 5G ar putea fi declicul de dezvoltare a economiei

Încetinirea creşterii economice şi a producţiei industriale este normală, în perioada actuală, consideră Leonardo Badea, noul viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR).

Aflat la seminarul EU-COFILE de la Sinaia, Badea a spus că, dacă ne referim la economia globală, aşa cum spun şi prognozele din ultimul timp, creşterea a încetinit, dar cu toate acestea, pieţele financiare manifestă optimism privind stabilitatea situaţiei globale.

 „Exis­tă în economie momente în care se face un declic şi în care aşteptările economice se modifică, urmare a apariţiei unui fenomen. Acum este momentul ca inclusiv în cadrul producţiei indus­triale să se dezvolte şi să intre noua tehnologie. Tehnologia 5G reprezintă în acest moment principala provocare care ar putea să fie declicul de dezvoltare – acel impuls stimulativ pentru recreştere şi intrarea într-un nou ciclu de creştere (economică), inclusiv pentru producţia industrială”, a spus Badea.

Badea susţine că toate aceste lucruri vor trebui să intre într-o chestiune de ciclicitate, creşteri, descreşteri, revenire: „Dar acest impuls, de introducere de tehnologie nouă, de o creştere a productivităţii şi oferirea de servicii şi produse noi, inclusiv la nivelul producţiei industriale, reprezintă principala provocare pentru perioada următoare. Însemnând pe termen scurt şi mediu, nu pe termen lung”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.