Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, cere ordonanță de urgență. Ce proiect a pregătit
Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, anunț mare pentru iubitorii fotbalului. Stadionul Steaua este gata
Ultima Ora Politic

Vice-premierul Daniel Suciu se implică în reabilitarea Cazinoului din Constanța

Viceprim-ministrul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat miercuri, la Techirghiol, că pe 25 martie se întruneşte pentru a treia oară comitetul tehnico-economic referitor la reabilitarea Cazinoului de pe faleza municipiului Constanţa, el adăugând că acest obiectiv va fi dus până la capăt.

„În 25 martie, luni, intră la avizare, începe comitetul tehnico-economic, a treia tură a indicatorilor economici pentru acest obiectiv. După ziua de 25 martie intră în avizare interministerială, urmează hotărârea de guvern şi după aceea, în cel mai scurt timp, după hotărârea de guvern, tot ceea ce decurge de aici. Nu îmi cereţi vă rog din suflet un termen pentru că atât de multe lucruri s-au spus despre Cazinoul de la Constanţa şi despre reabilitarea lui …. Ne-am asumat, şi cred că trebuie să ne asumăm cu toţii ca acest obiectiv să fie finanţat şi reabilitat, şi aşa cum încep colegii mei din ţară să mă cunoască, vă asigur că sunt extrem de persuasiv şi de încăpăţânat ca şi acest obiectiv să fie dus la capăt”, a declarat Daniel Suciu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, prin modificarea Legii achiziţiilor publice, reabilitarea Cazinoului nu va mai putea fi stopată de eventuale contestaţii privind licitaţiile pentru demararea lucrărilor.

„Da, va fi reabilitat. (…) S-a schimbat şi se va mai schimba Legea achiziţiilor, pentru că atât de multe proiecte majore s-au blocat din cauza acestor contestaţii, contestatari de profesie, încât am modificat. Şi nu, nu ne vor opri eventualele contestaţii, dar depinde exact de ce componente discutăm. (…) Marţi, când vin iar la Constanţa, sper să vă dau şi o veste de încă o etapă parcursă după CT-ul de luni”, a spus viceprim-ministrul.

În urmă cu o lună, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a anunţat că se pregăteşte a patra licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Cazinoului, monument arhitectonic inclus pe lista celor mai periclitate monumente de patrimoniu european.

„După trei ani, în care am asistat la trei licitaţii anulate, procesul de actualizare a documentaţiei trebuie reluat, (…), continuă colaborarea cu Compania Naţională de Investiţii. Timpul e necruţător, starea Cazinoului se schimbă de la o zi la alta şi de aceea am decis punerea lui în siguranţă. (…) Între timp, CNI a cerut actualizarea documentaţiilor pentru a purcede la cea de a patra licitaţie de începere a lucrărilor. Sper să fie cu noroc. Astfel, am propus să aprobăm structura devizului aşa cum ne-a fost prezentat de CNI. Municipiul va sistematiza terenul, va consolida taluzul şi se va ocupa de utilităţi. Evident că odată cu CNI şi primăria va demara o licitaţie”, a declarat Decebal Făgădău pe 15 februarie.

În cadrul unei şedinţe de îndată de la acea dată, consilierii locali au aprobat abrogarea unui articol din precedentele hotărâri referitoare la transmiterea Cazinoului către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRP), ce prevedea faptul că obiectivul reintră în patrimoniul municipalităţii dacă în termen de 24 de luni de la predarea către CNI nu începeau lucrările de consolidare şi restaurare.

De asemenea, prin noua hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanţa privind lucrările de reabilitare a Cazinoului s-a aprobat actualizarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (DALI) ce prevede că municipiul Constanţa va finanţa cheltuieli pentru serviciile şi lucrările de consolidare şi restaurare a Cazinoului în valoare de 14.574.959,24 lei fără TVA, acest deviz fiind complementar reparaţiei capitale şi lucrărilor de reabilitare proiectate şi aprobate de CNI, în valoare de peste 90 milioane de lei, ce vor fi finanţate de MDRP.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.