9 medicamente otrăvitoare au fost retrase urgent din farmaciile din România! 
Aalertă medicală. Vitamina C în exces poate fi combustibil pentru cancer
Ultima Ora Sănătate Social

VEȘTI BUNE. PROBLEMA medicamentelor pusă în discuție. ”S-au luat deja măsuri pentru rezolvarea situaţiei”

VEȘTI BUNE. PROBLEMA medicamentelor pusă în discuție. ”S-au luat deja măsuri pentru rezolvarea situaţiei”

Măsuri pentru aprovizionarea cu medicamente ieftine a României
Analiza ministerului Sănătăţii arată că acum există risc de discontinuitate pentru 13 molecule – în special la medicamentele ieftine sau la cele oncologice.

”S-au luat deja măsuri pentru rezolvarea situaţiei. Ministerul Sănătăţii acţionează preventiv pentru asigurarea aprovizionării pieţei din România cu medicamente ieftine astfel încât bolnavii, în special cei bolnavi de cancer, să poată beneficia de cele mai noi medicamente în domeniu şi în timp real.

Am formulat mai multe întrebări către Ministerul Sănătăţii prin care îi rog, la cererea cetăţenilor, să prezinte viitoarea strategie de privind tratarea şi prevenirea formelor severe de cancer, diabet şi alte boli cu factor mare de risc în România. Mă interesează să ştiu că aceşti bolnavi vor beneficia de toate medicamentele de care au nevoie, subvenţionate şi pe perioadă nelimitată.

Taxa de clawback este în analiza unei comisii special constituite la minister care, în câteva zile, va face propuneri ce vor intra în dezbaterea publică. În acest context se lucrează deja la corecţia preţurilor medicamentelor, proces care va fi finalizat la 1 Octombrie şi care urmăreşte prioritar să prevină/împiedice dispariţia din piaţă a medicamentelor ieftine.

O altă măsură este achiziţia regională centralizată pentru anumite produse farmaceutice – cele cu preţ mai mic sau cele cu număr mai redus de solicitări- astfel încât să fie asigurat tratamentul continuu al pacienţilor.

Acolo unde anumite medicamente lipsesc temporar se aplică soluţia înlocuirii cu tratament cu aceeaşi substanţă activă, dar sub altă denumire. În situaţia în care această soluţie nu este posibilă Ministerul va recurge la achiziţia în regim special.

Tot acest set de măsuri, inclusiv unele de natură coercitiv-contractuală – urmăresc ca distribuitorii şi producătorii să fie prezenţi pe piaţa românească astfel încât românii să găsească medicamentele de care au nevoie.”, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro, deputatul PSD Ioan Dîrzu.

VEȘTI BUNE. PROBLEMA medicamentelor pusă în discuție. ”S-au luat deja măsuri pentru rezolvarea situaţiei” 1

Citește și : ALERTĂ. Se scumpesc medicamentele. Crește prețul și la Viagra

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.