Teodorovici l-a dat afară de la ANAF pe fostul ministru de Finanțe
Teodorovici este în corzi. ”Țara e în faliment, nu mai știe de unde să mai cârpească”
Ultima Ora Economic

VESTE URIAȘĂ. Ce zice Teodorovici despre INFLAȚIA din România

VESTE URIAȘĂ. Ce zice Teodorovici despre INFLAȚIA din România

Inflația va reveni pe un trend de scădere spre finalul acestui an, ceea ce se va vedea mai mult din octombrie, a susținut, miercuri seara, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor publice, în ciuda faptului că recentele date arată altceva.

„Inflația va scădea ușor începând din luna octombrie și până în decembrie, după cum a spus și domnul Guvernator Isărescu. (…) Dar explicația nu este una care să satisfacă omul”, a declarat Teodorovici, ca reacție la inflația în creștere anunțată recent.

Rata anuală a inflaţiei a crescut în august la 5,1%, faţă de 4,6% în iulie, după un avans de 4,1% al preţurilor la alimente, de 6,7% la produse nealimentare şi de 2,6% la servicii, potrivit datelor anunțate marți de Institutul Naționale de Statistică (INS). În acest an, cea mai mare rată anuală a inflaţiei a fost înregistrată în luna mai, respectiv 5,41%, acesta fiind cel mai mare nivel din februarie 2013, când a ajuns la 5,65%.

În cel mai recent „Raport asupra inflației”, cel din august, Banca Națională a României (BNR) și-a revizuit ușor estimarea privind rata anuală a inflației, la 3,5%, de la 3,6%, cât prognozase în mai. Noua prognoză prezintă o reintrare în ținta Băncii centrale, care este de 2,5%, +/- 1%.

Ministrul finanțelor a insistat că, în ceea ce privește inflația, „sunt influențe pe care nu le poți controla, ca stat”, cum ar fi creșterea prețului petrolului, cel al gazelor și prețul energie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.