Ăncep înscrierile pentru Programul „gROwth - Investim în copii, investim în viitor"
Veste bună pentru copii, dar și pentru părinți: alocațiile se ajustează cu valoarea inflației
Politic Social Ultima Ora

Veste bună pentru copii, dar și pentru părinți: alocațiile se ajustează cu valoarea inflației

Propunerea legislativă a PNL, inițiativa colegului Robert Sighiartău, prin care se solicită indexarea alocațiilor pentru copii cu inflația, a devenit lege, după ce a fost adoptată de Parlament. Astfel, măsura legislativă pe care a susținut-o PNL cu toate puterile, vine să ajusteze valoarea alocației cu indicele anual de inflație pentru a menține suma la aceeași valoare de piață, cu alte cuvinte, alocația să nu scadă.

În ultimii doi ani, ajutorul bănesc real pe care l-au primit copiii și tinerii s-a diminuat din cauza creșterii inflației, indice care a ajuns, anul trecut, la 5,2%. Așa că, cu aceeași sumă de bani, tinerii au putut cumpăra mai puține rechizite, de exemplu.

Reușita aceasta vine după ce, în prealabil, tot la propunerea PNL, alocațiile pentru copii s-au dublat, în primăvara acestui an, tot în urma unei propuneri a lui Robert Sighiartău, la care au achiesat parlamentarii liberali, dar și ai altor partide, cu excepția PSD, care atunci s-au făcut de rușine respingând mărirea sumei pentru copii și tineri, o sumă care, de altfel, nu este la nivelul celei oferite în UE. Alocația pentru copii a fost stabilită la 84 lei/lună în 2015 și de atunci nu a mai suferit vreo majorare până la aplicarea măsurilor PNL.

Dublarea alocațiilor pentru copii și ajustarea cu rata inflației sunt măsuri menite să sprijine actul de educație și să respecte dreptul copiilor la învățătură, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Ion Ștefan.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii