Viorica Dăncilă nu mai are scăpare. Negocieri în Parlament pentru dărâmarea Guvernului
Viorica Dăncilă nu mai are scăpare. Negocieri în Parlament pentru dărâmarea Guvernului
Ultima Ora Politic

Verdict de la Bruxelles. Dăncilă e terminată

Europarlamentarii dezbat, la Strasbourg, alături de Comisia Europeană, situaţia respectării principiilor statului de drept în România.

Vera Jourova, comisarul european pe Justiție, a declarat următoarele:

”Comisia a spus foarte clar Parlamentului European că urmărește cu multă atenție și preocupare evoluțiile în legătură cu statul de drept în România. România trebuie să revină urgent pe calea reformelor.

Trebuie să meargă înainte și să nu facă nimic pentru a regresa. Comisia a și comunicat cu primul ministru și cu experții. Vorbele de dragul vorbelor nu vor fi suficiente.

Nu s-au făcut progrese în legătură cu recomandările pe MCV. Orice acțiuni trebuie să fie compatibile cu dreptul european.

Modificările la Codurile penale trebuie făcute cu consultarea magistraților din sistem.

Există un risc de ingerință în sistemul de justiție inclusiv pe cazuri de corupție și acest lucru nu poate fi ignorat.Secția specială pentru anchetarea magistraților, au fost deja exprimate preocupări în legătură cu ea, în raportul MCV. Comisia de la Veneția și GRECO au exprimat îngrijorări. Dar guvernul român consolidează această structură

Tendința este extrem de îngrijorătoare. Situația din România este extrem de volatilă. Dacă nu se răspunde corespuinzător, Comisia va acționa cu toate instrumentele.

Nu e prea târziu ca România să revină pe calea reformelor.”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.