USR se reunește în congres pentru a-şi stabili structura internă 1
Ultima Ora Politic

USR se reunește în congres pentru a-şi stabili structura internă

Uniunea Salvaţi România (USR) se reuneşte în cadrul celui de-al V-lea Congres pentru alegerea organismelor de conducere ale formaţiunii.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul USR, Congresul se va desfăşura la Iulius Congress Hall din Timişoara, sâmbătă şi duminică, în intervalul 10:00-18.00 şi va reuni 500 de delegaţi din toată ţara.

Obiectivele congresului:

  • validarea oficială în funcţia de preşedinte a lui Dan Barna, funcţie câştigată ca urmare a rezultatului alegerilor interne, desfăşurate online;
  • alegerea membrilor Biroului Naţional;
  • alegerea membrilor Comisiilor Naţionale de Arbitraj şi Cenzori;

La sfârşitul congresului, duminică, de la ora 18:00, în Piaţa Libertăţii va avea loc un miting electoral pentru susţinerea candidaturii lui Dan Barna la Preşedinţie.

Dan Barna a fost reales în funcţia de preşedinte al USR cu 65,75% din voturi în cadrul scrutinului intern desfăşurat online în perioada 1-5 septembrie. Mandatul lui va fi de maximum 4 ani, nicio persoană neavând dreptul să deţină funcţia de preşedinte mai mult de 10 ani, indiferent dacă anii sunt consecutivi sau nu. Dan Barna a devenit preşedintele USR în octombrie 2017, în urma unui congres extraordinar.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.