PSD, acuzații la adresa lui Iohannis. Îi cere să răspundă public
Iohannis, participare la Inaugurarea Ambulatoriului integrat de specialitate a Spitalului din Suceava
Ultima Ora Politic

USR face praf decizia lui Iohannis de a-i accepta pe noii miniștri. ”Cu cine joacă Președintele de fapt?”

Deputatul USR Stelian Ion și europarlamentarul Clotilde Armand critică, pe Facebook, decizia președintelui Klaus Iohannis de a-i numi pe Ramona Mănescu ca ministru al Afacerilor Externe și pe Nicolae Moga ca ministru al Afacerilor Interne, punând sub semnul întrebării motivația șefului statului.

USR face praf decizia lui Iohannis de a-i accepta pe noii miniștri. ”Cu cine joacă Președintele de fapt?” 3

Deputatul USR Stelian Ion se întreabă „cu cine joacă de fapt domnul președinte”, făcând referire la numirile semnate de președintele Klaus Iohannis pentru Nicolae Moga ca ministru al Afacerilor Interne și Ramona Mănescu ca ministru al Afacerilor Externe.

„Numirea lui Nicolae Moga la Interne și a Ramonei Mănescu la Externe sunt dezonorante pentru Klaus Iohannis și nu poți să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă de fapt domnul președinte. O spun cu toată responsabilitatea: senatorul PSD Moga a fost permanent alături de Mazăre și Nicușor Constantinescu la jefuirea bugetului Constanței timp de aproape două decenii și este, fără îndoială, unul dintre vinovații pentru decăderea acestui important oraș al României. E o comicărie de teatru absurd ca în timp ce justiția demantelează o mafie și îi bagă pe jupâni la pușcărie, locotenentul lor să devină șef peste poliție. La rândul său, Ramona Mănescu este un personaj incapabil să-și justifice averea impresionantă, dobândită adesea prin tranzacții dubioase (vezi investigațiile Rise Project https://bit.ly/2XMhwK4). Și la fel de grav este că nimic nu o recomandă pentru poziția de șefă a diplomației. Asta merită România, domnule președinte Klaus Iohannis?”, a scris, miercuri, pe Facebook, Stelian Ion.

De asemenea, eurodeputatul USR Clotilde Armand scrie că „ministerul de Interne va fi condus de omul lui Mazăre și la Externe este doamna cu retocedările ilegale din Capitală”.

„Sper să ne explice președintele Klaus Iohannis de ce a acceptat propunerile PSD-ALDE. Știți de ce? Pentru că ministerul de Interne va fi condus de omul lui Mazăre și la Externe este doamna cu retocedările ilegale din Capitală. Balisticul Mihai Fifor, licenţiat în filosofie, a fost numit viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice. Cetățenii merită o explicație, dle președinte”, a scris, miercuri, pe Facebook, Clotilde Armand.

Ramona Mănescu, noul ministru de Externe, Nicolae Moga numit la portofoliul Interne și Mihai Fifor vicepremier pentru parteneriate strategice au depus jurământul de învestitură, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea lui Nicolae Moga la Ministerul de Interne, a Ramonei Mănescu la Ministerul Afacerilor Externe și a lui Mihai Fifor în funcția de vicepremier pentru parteneriate strategice. Șeful statului a luat act și de demisia fostului ministru de la Afaceri Interne, Carmen Dan, dar și cel prin care Teodor Meleșcanu este revocat din funcția de șef al MAE.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.