Uniunea Europeană apreciază măsurile de combaterea Coronaviruslui luate de România! 7
Ultima Ora Sănătate Social

Uniunea Europeană apreciază măsurile de combaterea Coronaviruslui luate de România!

În cursul zilei de astăzi, 01 aprilie 2020, ministrul afacerilor interne, domnul Ion Marcel VELA, a avut o discuție în sistem videoconferință cu doamna Ylva JOHANSSON, Comisar european pentru Afaceri Interne.

Cu această ocazie, cei doi demnitari au avut un schimb de opinii privind efectele pandemiei COVID-19 la nivelul statelor membre UE, măsurile luate de România pentru a gestiona această situație, precum și un schimb de informații privind gestionarea situației la frontiere.

Uniunea Europeană apreciază măsurile de combaterea Coronaviruslui luate de România! 8

Ministrul român a evidențiat necesitatea coordonării în luarea deciziilor la nivelul Uniunii pentru prevenirea și răspândirea infecției cu COVID-19, apreciind discuțiile care au loc de două ori pe săptămână pe acest subiect, la nivelul miniștrilor de interne și Comisiei Europene.

Uniunea Europeană apreciază măsurile de combaterea Coronaviruslui luate de România! 9

Demnitarul român a făcut o trecere în revistă a măsurilor luate la nivel național pentru gestionarea situației atât în interiorul țării, cât și la frontierele externe, cu accent pe asigurarea fluidizării traficului la frontieră, în special al transportului de mărfuri și de persoane pe așa numitele “culoare verzi”.Comisarul european a apreciat modul în care România acționează atât la nivel național, cât și în context european.

Uniunea Europeană apreciază măsurile de combaterea Coronaviruslui luate de România! 10

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.