Ministerul sănătății asigură că 10.000 de doze de vaccin antigripal vor fi aduse în România
Ministerul sănătății asigură că 10.000 de doze de vaccin antigripal vor fi aduse în România
Ultima Ora Sănătate

UNICEF anunță că sute de milioane de copii nu au fost vaccinați împotriva rujeolei

 Aproape 170 de milioane de copii sub 10 ani, la nivel global, inclusiv 2,5 milioane în SUA, nu au fost vaccinați împotriva rujeolei, avertizează UNICEF, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

În medie, peste 21 de milioane de copii rămân nevaccinați împotriva uneia dintre cele mai infecțioase boli, a adăugat UNICEF.

„Baza pentru epidemiile de rujeolă din zilele noastre a fost pusă cu ani în urmă. Virusul întotdeaună va găsi copii nevaccinați”, a declarat directorul executiv Henrietta Fore.

Simon Stevens, din cadrul sistemului național de sănătate al Marii Britanii, a avertizat că situația trebuie să fie luată în serios

„Vaccinarea ta și a copilului tău împotriva bolilor este esențială pentru a rămâne sănătoși, în schimb respingerea acestuia este o problemă de sănătate seriasă”, declarat acesta.

Stevens a să cerut platformelor de socializare online, Facebook și Twitter, să ia măsuri împotriva propagandei și zvonurile.

Estimativ, între unul și trei persoane la fiecare 1.000 de cazuri de rujeolă o să moară, existând complicații și pentru persoanele sare trăiesc.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.