Ungurii vor dărâmarea Guvernului Orban! Kelemen Hunor a ieșit la atac
Ungurii vor dărâmarea Guvernului Orban! Kelemen Hunor a ieșit la atac
Ultima Ora Politic udmr

Ungurii vor dărâmarea Guvernului Orban! Kelemen Hunor a ieșit la atac

UDMR nu acceptă lecții de la PNL cel puțin un deceniu, declară la RFI președintele Uniunii, Kelemen Hunor, după ce liberalii au acuzat în ultimele săptămâni formațiunea maghiară că face jocurile PSD în Legislativ. Guvernul Orban este extrem de arogant și încearcă talentul sărind pe Parlament, spune liderul UDMR.

Kelemen Hunor anunță că UDMR nu ar susține acum o moțiune de cenzură: ”Acest Guvern ar merita să fie schimbat, dar mai sunt în jur de șase luni până la alegerile generale, ar trebui cei care depun moțiunea de cenzură să spună cine va guverna mai departe.

Eu cred că trebuie lăsat să guverneze. Pe noi în acest moment nu ne interesează o moțiune de cenzură, nici să depunem, nici să votăm, trebuie lăsați să guverneze așa cum au dorit și apoi să mergem la alegerile generale, când va veni momentul. Nu ne preocupă în acest moment o moțiune de cenzură”.

Liderul UDMR acuză Guvernul de aroganță:

”Probabil că ne întoarcem la acea veche regulă conform căreia fiecare când nu are viziune, nu are competențe reale, nu are posibilitatea, din varii motive, de a duce la bun sfârșit actul guvernamental, încearcă talentul sărind pe Parlament. Asta face și premierul (…).

Și actualul președinte este deranjat de Parlament, sunt deranjați acești politicieni de Parlament și ar dori probabil să dispară Parlamentul, Parlamentul să fie Marea Adunare Națională, care aprobă orice gândește și orice spune Guvernul.

Din punctul meu de vedere, nu se poate (…).

Nu poți să ocolești Parlamentul doar pentru că tu ești Executivul, ești de foarte multe ori incompetent, extrem de arogant, nu porți nici un dialog cu Parlamentul și după aceea arăți perplexitatea când Parlamentul modifică ideile tale”.

Kelemen Hunor spune că nu acceptă lecții de la PNL, după ce liberalii au acuzat în ultima vreme UDMR că face jocurile PSD-ului:

”Cei care au făcut USL-ul să nu vină cu astfel de acuzații cel puțin un deceniu încolo. Cei care au făcut USL-ul să tacă din gură. Noi nu am făcut alianță cum a făcut PNL-ul cu PSD-ul, nu am făcut nici cu alte partide și nici nu vom face. Deci nu accept astfel de lecții de la PNL cel puțin un deceniu, pentru că ce au distrus ei în 2012, prin USL și după aceea în 2013-2014, cu acea majoritate de 60 și ceva la sută, de acolo pleacă multe-multe lucruri care n-au fost corectate. Deci nu accept lecții de la cei care au format USL-ul”, a spus Hunor la rfi.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.