Ungurii pun condiții pentru susținerea noului Guvern. Ce îi cere lui Iohannis UDMR 1
Ultima Ora Politic

Ungurii pun condiții pentru susținerea noului Guvern. Ce îi cere lui Iohannis UDMR

 UDMR i-a transmis președintelui Klaus Iohannis condițiile pentru a susține viitorul guvern: să nu guverneze prin OUG și să organizeze în mod cinstit următoarele trei alegeri.

Surse din UDMR au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Uniunea are o propunere de premier care va fi făcută publică dacă UDMR.

La consultările de la Cotroceni UDMR i-a transmis președintelui Klaus Iohannis că, dacă se va decide un guvern din partea PNL, UDMR vrea ca acesta să se ocupe de bugetul pe anul viitor, de rectificarea bugetară pe acest an, să organizeze în mod cinstit următoarele trei alegeri și să nu guverneze prin OUG.

De asemenea, UDMR l-a atenționat pe Klaus Iohannis că Uniunea nu va semna un cec în alb, ci vrea să vadă care este programul de guvernare al viitorului Guvern, cine sunt viitorii miniștri și viitorul premier.

Executivul are, luni, de la ora 13.00, ședință de Guvern, în vreme ce Klaus Iohannis a anunțat că va continua consultările cu partidele pentru formarea unui nou Guvern. Șeful statului a precizat că va desemna un alt premier, cel târziu marți.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.