Judecătorii au respins cererea de amânare a procesului lui Draius Vâlcov. Se decide astăzi!
Ultima Ora Politic

Un protestatar, victorie în fața lui Darius Vâlcov. Sancțiune pentru consilierul premierului

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis, miercuri, că Darius Valcov, consilierul premierului, a discriminat și a încălcat dreptul la demnitate atunci când a publicat fișa medicală a unui protestatar și l-a numit „sandilău”.

„Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor în dată de 27 martie 2019, a adoptat următoarea hotărâre:Fapta domnului Darius Bogdan Valcov de a denumi o persoană prin termenul de ‘sandilău’ și publicarea fișei medicale a persoanei respective, protestatar de notorietate, constituie fapta de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de afecțiune medicală necontagioasa și prin asociere pe baza criteriului de dizabilitate mentală, potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din OG137 O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă remis Ziare.com de CNCD.

Astfel, Consiliul a dispus aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale în valoare de 1.000 lei.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii