Un procuror DNA îl face praf pe Dorneanu: „După ce ai dat găleți la babe și pungi cu făină ca să fii votat, e greu să mai susții că poți deveni judecător credibil la CCR”
Ultima Ora Justiție Politic Social

Un procuror DNA îl face praf pe Dorneanu: „După ce ai dat găleți la babe și pungi cu făină ca să fii votat, e greu să mai susții că poți deveni judecător credibil la CCR”

Cosmin Iordache, copresedintele Asociatiei „Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor”, critica cu curaj actiunile si comportamentul principalilor actori din sistemul judiciar, CCR si Ministerul de Justitie. Cosmin Iordache este procuror DNA din 2010, a instrumentat dosare importante, precum cele ale lui Gheorghe Stefan, al fostului director al Postei, al fostului primar din Navodari etc. In dosarele sale nu a existat nicio achitare.

„Deciziile CCR ma ingrijoreaza de ceva vreme. Presedintele statului, omul cu cea mai mare reprezentativitate, pare transformat in secretarul ministrului Justitiei, o persoana numita politic, nu aleasa. Prin astfel de interpretari inedite ale Constitutiei poti schimba felul republicii. Aici se poate deschide o alta discutie, daca nu e cazul sa avem o curte constitutionala dincolo de suspiciuni privind partizanatul politic.

Chestiunea e rezolvabila prin selectarea judecatorilor doar din randul magistratilor cu experienta si a profesorilor universitari. Dupa ce ai dat galeti la babe si pungi cu faina ca sa fii votat, e greu sa mai sustii ca poti deveni judecator credibil la Curtea Constitutionala. Asta ca idee de principiu, nu ma refer la cineva anume. O alta solutie ar fi ca rolul Curtii Constitutionale sa fie preluat de Inalta Curte de Casatie si Justitie”, spune procurorul DNA despre Vale Dorneanu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.