ULUITOR. România este ATACATĂ de Virusul West Nile. 19 noi cazuri în ultima săptămână
Un nou deces din cauza virusului West Nile
Ultima Ora Sănătate Social

Un nou deces din cauza virusului West Nile

 Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunță că în ultima săptămână s-a înregistrat un nou deces din cauza virusului West Nile. Ultimul deces a fost înregistrat în București.

De la începutul lunii iunie şi până în prezent au fost înregistrate 62 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile.

De asemenea, s-au înregistrat șase decese, în București și în judeţele Călăraşi, Constanţa, Buzău, Iaşi şi Vrancea.

Ultimul caz de deces anunțat este din Capitală.

Cele mai multe cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost în Călărași, Constanța, Iași și Tulcea, iar cele mai puține în Botoșani, Dolj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Suceava, Satu Mare și în Capitală.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/ în jurul locuinţei, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii