Un copil de 13 ani a murit în sala de sport
Un copil de 13 ani a murit în sala de sport
Social Ultima Ora

FOTO. Tragedie în Bistrița-Năsăud. Un copil de 13 ani a murit în sala de sport după antrenamentul de fotbal

Un copil de 13 ani în clasa a VII-a la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru, şi-a pierdut viaţa imediat după un antrenament de fotbal, în sala de sport.

Elevul de 13 ani se pare că a consumat băuturi energizante înainte de antrenament.

Acestuia i s-a făcut rău, la faţa locului ajungând echipajele de prim ajutor SMURD, dar şi de Terapie Intensivă Mobilă, paramedicii sângeozeni găsind băiatul în stop cardiorespirator.

Deşi au fost aplicate manevrele de resuscitare, până la sosirea echipajului cu medic, din păcate, doctorul a fost nevoit să declare decesul, conform mesagerul.ro.

Adolescentul făcea parte din pepiniera echipei Silvicultorul Maieru şi mai are doi fraţi, de 3 şi 7 ani.

Cifor Hodoroga amurit după antrenament
Cifor Hodoroga amurit după antrenament

„Transmitem condoleanţe familiei. Vestea este şocantă atât pentru noi, ca profesori, cât şi pentru elevii noştri. Am atenţionat de atâtea ori asupra pericolului consumului de băuturi energizante de către copii. Sperăm ca noua lege adoptată chiar în această săptămână să fie respectată, iar în caz contrar să fie aplicate sancţiunile prevăzute. Nu ne putem juca cu sănătatea copiilor noştri”, a declarat directorul Nicolae Cârdan.

Primarul Vasile Borş al localității Maieru transmite condoleanțe familiei:

„Mi se rupe sufletul că un copil pleacă atât de repede din lumea aceasta din cauza neglijenţei noastre, a tuturor.

Ar trebui ca odată cu noua lege, controalele să fie mai drastice, iar cei care vând minorilor energizante, ţigări, alcool să fie verificaţi la sânge şi amendaţi.

Se pare că doar aşa merge la noi în ţară pentru că magazinele îşi vând marfa cu orice preţ, chiar cu acela al vieţii unui copil.

Suntem alături de părinţii care şi-au făcut o căsuţă pentru ca, împreună cu copiii lor, să aibă condiţii, alături de fraţi şi ne rugăm Bunului Dumnezeu să le dea mângâiere, iar pe cel plecat dintre noi atât de devreme să-l aşeze în ceata îngerilor”.

Vasile Borș, primarul din Maieru
Vasile Borș, primarul din Maieru

 

Înmormântarea va avea loc duminică.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.