LEGEA VACCINĂRII OBLIGATORII A FOST RETRASĂ DIN PARLAMENT
Un copil dat afară de la creșă pentru că nu are vaccinurile
Sănătate

Un copil dat afară de la creșă pentru că nu are vaccinurile

Un copil dat afară de la creșă pentru că nu are vaccinurile – Doi părinți au aflat cu stupoare că băiețelul lor nu va mai fi primit la creșă pentru că nu are toate vaccinurile din schema națională.

Tatăl copilului, Cristian Gavrilaș, a relatat cum soția sa a primit un telefon de la medicul instituției:

În data de 8 decembrie soția a primit un telefon din partea medicului instituției, prin care i-a spus soției că aveți un copil frumos, sănătos însă aveți o problemă că nu e complet vaccinat. Din punctul ei de vedere trebuie să aibă mai multe vaccinuri făcute”

Băiețelul este imunizat doar împotriva tuberculozei şi a hepatitei B. Alte trei vaccinuri nu au fost făcute pentru că, potrivit părinților, copilul a avut o reacție alergică la primele seruri.

Niciunul dintre reprezentanții creșei nu a oferit o explicație până acum. Familia Gavrilaș a apelat la serviciile unui avocat pentru a aflat temeiul legal în baza căruia creșa a acționat în acestă manieră.

Directorul executiv adjunct DSP Timiș, Viorica Dumitru, a declarat(potrivit DIGI24):

Noi recomandăm și susținem efectuarea vaccinărilor tuturor copiilor care intră în colectivitate. (Reporter: Recomandăm sau obligăm?) Noi recomandăm efectuarea vaccinărilor” 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.