Un candidat la prezidențiale a depus plângere la CNA împotriva filosofului Mihai Șora 1
Ultima Ora Politic

Un candidat la prezidențiale a depus plângere la CNA împotriva filosofului Mihai Șora

Fostul europarlamentar Cătălin Ivan, candidat la alegerile prezidențiale din această toamnă, a cerut ca reclama eMAG în care apare Mihai Șora ca protagonist să fie retrasă de la televizor. Cătălin Ivan a susținut că reclama încalcă principiul informării corecte și face propagandă electorală mascată!

Un candidat la prezidențiale a depus plângere la CNA împotriva filosofului Mihai Șora 2

Cătălin Ivan s-a aprins după ce la televizor a apărut o reclamă a magazinului online eMAG în care filosoful Șora vorbește despre sosirea comunismului în România. Astfel, acesta a sesizat CNA pentru că reclama „promovează un mesaj despre libertate, folosește ca protagonist un exponent al unui regim totalitar, ceea ce încalcă principiile obligatorii inclusiv în publicitatea comercială ale informării corecte prin contradicția flagrantă între mesaj și trecutul biografic al protagonistului acestuia”, scrie în sesizare politicianul.

De asemenea, Ivan susține că Șora este exponentul unei mișcări politice care are candidat înscris în cursa prezidențială, iar apariția sa în spotul publicitar eMAG constituie propagandă electorală.

În expunerea de motive, Cătălin Ivan reamintește faptul că Mihai Șora a fost angajat al Ministerului de Externe condus în anii ’50 de Ana Pauker, luru care este în contradicție cu imaginea de disident comunist: „Ana Pauker a făcut parte din guvernul care a impus comunismul în România, prin crimă și teroare. Guvernul stalinist  a ignorat și a disprețuit drepturile fundamentale ale omului, a girat acte de o barbarie care revoltă conștiința omenirii și a anulat prin forță dreptul primar al ființei umane: libertatea cuvântului și a exprimării  propriilor convingeri”.

Acest lucru ar „aduce ofense foștilor deținuți politic și familiilor acestora sau ale celor care au avut de suferit de pe urma regimului totalitar pe care dl Mihai Șora l-a servit; folosește tehnici de promovare electorală ilegale întrucât dl Mihai Șora se identifică cu o mișcare politică, ce are candidat la Președinția României, mișcare politică pe care o promovează indirect prin intermediul unei campanii de promovare comercială”, a mai spus Ivan.

Cătălin Ivan, fost europarlamentar din partea PSD, candidează la alegerile prezidențiale din acest an din partea partidului Alianța Demnității Naționale – ADN.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.