Un alt pas uriaș pentru Emil Boc. Polițiștii din Cluj vor avea camere video pe uniformă 5
Un alt pas uriaș pentru Emil Boc. Polițiștii din Cluj vor avea camere video pe uniformă
Ultima Ora Politic Social

Un alt pas uriaș pentru Emil Boc. Polițiștii din Cluj vor avea camere video pe uniformă

 Polițiștii locali din Primăria Cluj-Napoca au începând de joi camere video pe care le vor purta pe uniformă. Camerele vor înregistra toate activitățile din timpul serviciului. Polițiștii au primit 250 de astfel de camere pentru protecția lor, dar și a cetățenilor.

Primarul Emil Boc a declarat, joi, într-o conferință de presă, că noile camere portabile elimină sau diminuează potențialul abuz de putere al polițistului local în raport cu cetățeanul, dar îl protejează și pe polițistul local, care poate fi obiectul unei infracțiuni de ultraj.

„Începând de joi, toți polițiștii locali din cadrul Primăriei clujene care lucrează la serviciul de ordine și siguranță publică și la serviciul rutier vor fi dotați cu camere video portabile de tip <body worn camera> pe care le vor purta pe uniformă și care vor înregistra, audio și video, toate activitățile pe care le vor avea. Noile camere portabile au două beneficii importante, și anume elimină sau diminuează potențialul abuz de putere al polițistului local în raport cu cetățeanul, dar îl protejează și pe polițistul local, care poate fi obiectul unei infracțiuni de ultraj. Sunt 125 de astfel de camere care au intrat în dotarea Poliției Locale și alte 125 pe care le-am oferit în comodat IPJ Cluj”, a spus Boc..

Acesta a subliniat că noile camerele video portabile vor fi utilizate în concordanță cu legislația în vigoare, în ceea ce privește protejarea datelor cu caracter personal.

„Camerele au posibilitatea de înregistrare de 10 ore și vor fi folosite în timpul serviciului pentru activitățile din spațiul public, iar în cazul în care activitatea se desfășoară în interior, camera se va utiliza numai cu acordul persoanei în cauză. Înregistrările se stochează timp de 6 luni, conform legii, iar dacă sunt solicitate date pentru cauze de natură penală de instanțe, pot fi stocate o perioadă mai mare de timp”, a spusedilul Clujului.

Directorul Direcției Poliției Locale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, a declarat că noile camere au fost achiziționate în urma unei licitații publice, valoarea contractului fiind de aproape 400.000 de lei.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii