INCREDIBIL! NORICA NICOLAI ȘTIRI FALSE DESPRE CORONAVIRUS! RISCĂ DOSAR PENAL
INCREDIBIL! NORICA NICOLAI ȘTIRI FALSE DESPRE CORONAVIRUS! RISCĂ DOSAR PENAL
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic

Umiltă de români, care au lăsat-o pe drumuri, Norica Nicolai îndeamnă la nesupunere civică

Fostul europarlamentar ALDE Norica Nicolai cea care nu reușit să mai prindă un loc în Parlamentul European s-a supărat rău pe cei de la Comisia Europeană după publicarea Raportului MCV pe justiție.

Norica Nicolai le cere autorităților de la București să ignore documentul oficial de la Bruxelles, spunând că oficialii europeni au practici staliniste.

”Venit cu o lună mai devreme decât datele cu care ne obișnuise Comisia Europeană, în plină campanie electorală în România, raportul MCV este cel mai jalnic document de politică europeană, pentru că el nu constituie un document de analiză a stadiului reformelor din justiția din România, ci un document de poziție politică în care Comisia Europeană ne spune că își dorește în România o republică prezidențială condusă de reprezentantul Germaniei în colonie, Klaus Werner Iohannis.

Recomandările din raportul precedent făcute de prim-vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans, vizau la vremea respectivă un ordin de suspendare a suveranității naționale pentru că interziceau Parlamentului României să legifereze, doar în condițiile în care avea aprobarea Comisiei. Ni se spunea în acel raport ce trebuie să reglementăm, cum trebuie să reglementăm, iar astăzi suntem criticați pentru că am avut tupeul să ne respectăm suveranitatea.

Nu mi-am imaginat niciodată că tentația totalitară, aceea de stil sovietic, e atât de prezentă și la Bruxelles. Să ceri unui stat membru să introducă în actul de justiție serviciile de informații, înseamnă că nu faci decât să te comporți în cea mai bună tradiție a lui Putin, care conduce o țară în care FSB e în toate. Dacă ăsta e modelul de democrație pe care interesele Bruxelles-ului îl vor introdus în România, îmi pare rău să o spun, dar am o ușoară greață cu privire la dublul standard, democrație, stat de drept.

Incoerența acestor monitorizări, în sensul că în anumite rapoarte se solicita ca Ministrul Justiției să nu se implice activ, ci să lase acest rol CSM, iar acum, dimpotrivă, Comisia cere o implicare mai mare a Ministrului Justiției, înseamnă pentru mine că nu avem de a face decât cu un banal document de poziție politicianistă, care spre binele României trebuie ignorat”, spune pe facebook Nicolai.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.