Propunere din PSD. „Fenomenul mamelor minore trebuie diminuat”
Șocant. O femeie a născut acasă un bebeluș de doar 1400 de grame
Ultima Ora Sănătate

ULUITOR. Un bebeluș născut de o fată de 15 ani, diagnosticată cu gripă, a murit

ULUITOR. Un bebeluș născut de o fată de 15 ani, diagnosticată cu gripă, a murit

Un bebeluș care a fost născut la Maternitatea din Buzău, de o adolescentă de 15 ani, a murit, luni, iar tânăra a fost transferată imediat după naștere la Spitalul „Marie Curie” din București, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentantul DSP Buzău, Carmen Scântei, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că bebelușul a fost născut duminică, iar luni dimineața a murit. Medicii spun că șansele de supraviețuire ale bebelușului erau mici de la naștere, acesta primind nota 2.

„Bebelușul a murit azi dimineață ( luni – n.r.) la Maternitatea din Buzău. A avut probleme medicale foarte mari, șansele de supraviețuire fiind mici de la început. A avut o notă între doi și trei, la naștere. Medicii neonatologi s-au luptat pentru viața lui”, a declarat Scântei.

Potrivit acesteia nu se știe deocamdată cauza decesului, aceasta urmând a fi stabilită în urma necropsiei.

Scântei a mai precizat că imediat după naștere, starea mamei, o adolescentă în vârsta de 15 ani, s-a agravat, probele recoltate confirmând diagnosticul de gripă în cazul ei.

“Vorbim despre o sarcină nedeclarată și neurmărită. Mama s-a internat pentru prima oară în data de 4 decembrie, însă a avut mai multe internări întrucât pleca. A început, la un moment dat să facă febră. A fost trimisă de la Spitalul din Râmnicu Sărat la Buzău, la maternitate, a fost văzută și de un medic de la Secția de Infecțioase. După naștere, starea ei s-a agravat și a fost trimisă la București”, a mai spus Carmen Scântei.

Adolescenta a fost transferată la Spitalul Marie Curie din Capitală.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.