Ultima Ora Economic Social

Uluitor: Ploieștiul rămâne fără apă caldă din luna mai. Nimeni nu poate face nimic

Cu două luni înainte de expirarea contractului prin care Veolia furnizează apă caldă și căldură ploieștenilor, primăria nu are nicio soluție. Astăzi, operatorul a anunțat că după 1 mai nu mai are dreptul de a presta acest serviciu. Peste 50.000 de apartamente și sute de instituții publice, inclusiv grădinițe, școli, spitale, sunt racordate la sistemul public de termoficare din Ploiești, care rămâne practic în ”aer”, scrie observatorulph.ro.

Comunicatul Veolia Energie Prahova:

Contractul de concesiune dintre Veolia Energie Prahova (VEP) – Municipiul Ploiești și Județul Prahova (Concedentul) expiră la data 01.05.2019, orele 24.00, iar, după această dată, operatorul nu mai are dreptul de a furniza serviciul public de alimentare cu energie termică (apă caldă și căldură). 

VEP va demara acțiunile necesare în vederea predării gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică, ce a fost încredințat pe o perioadă de 15 ani (01.05.2004 – 01.05.2019) în baza contractului de concesiune încheiat cu Municipiul Ploiești și Județul Prahova la dataCoșmar pentru Dragneade 29.04.2004.

După 15 ani în care compania a asigurat furnizarea de servicii de calitate pentru aproximativ 60% din locuitorii orașului, aceasta va preda gestiunea sistemului centralizat către autoritățile locale sub responsabilitatea cărora se află serviciul public.

Am fost, suntem și ne dorim să rămânem un partener pentru Ploiești. În ciuda eforturilor susținute de a ajunge la un acord pentru a continua acest contract, am constatat eșecul negocierilor. Refuzul autorităților locale de echilibrare a contractului și actualizarea sa la realitățile economice încă din 2011, a generat pierderi semnificative operatorului care a fost nevoit să finanțeze activitatea sa de zi cu zi pentru asigurarea apei calde și căldurii, pentru ploieșteni, prin împrumuturi de la compania mamă„, au declarat oficialii companiei.

În următoarea perioadă, se vor efectua toate demersurile de informare a autorităților competente cu privire la expirarea contractului și activitățile necesare pregătirii predării – primirii bunurilor ce compun sistemul. De asemenea, vor fi depuse de către actualul operator toate diligențele necesare pentru punerea în practică a preluării salariaților de către noul operator, conform contractului de concesiune.

Ne-am asumat acum 15 ani un angajament față de Ploiești pe care l-am respectat permanent cu strictețe. Prin integrarea unui proces amplu de modernizare și digitalizare, am înregistrat nivele de eficiență și performanțe tot mai mari” au continuat oficialii companiei.

VEP rămâne în contact cu autoritățile locale pentru asigurarea unei gestionari cât mai fluide a procesului de predare a gestiunii serviciului, pentru a minimiza impactul asupra celor 122.000 de locuitori ai Ploieștiului. De asemenea, până la încetarea contractului de concesiune vom continua să acționăm pe baza acelorași valori și principii de profesionalism, ca și până acum.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii