ULUITOR. Oamenii lui Dragnea și-au montat camere de luat vedere în toalete. Vezi unde se întâmplă asta
Ultima Ora Politic

ULUITOR. Oamenii lui Dragnea și-au montat camere de luat vedere în toalete. Vezi unde se întâmplă asta

ULUITOR. Oamenii lui Dragnea și-au montat camere de luat vedere în toalete. Vezi unde se întâmplă asta

Angajații Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman, instituție devenită cunoscută după dosarul angajărilor fictive în care e judecat Liviu Dragnea, se plâng că sunt supravegheați permanent la locul de muncă cu un sistem video care se extinde până spre toaletele instituției.

Potrivit angajaților, fiecare încăpere și întrările în toalete sunt dotate cu camere de supraveghere. Unii susțîn că filmări făcute cu aceste camere de supraveghere sunt folosite că probe în cadrul Comisiilor de Disciplină, tot mai dese în ultimul an.

Un angajat a declarat, sub protecția anonimatului, că situația e extrem de presantă: „E sub orice critică conducerea actuală, de când au pus camerele de supraveghere. Eu înțeleg că are nevoie de probe pentru Comisia de Disciplină, dar vreau că măcar când merg la toaletă să știu că nu e nimeni informat. În unele locuri, prezența lor e justificată, dar nu văd sensul lor în fiecare încăpere. Și nu e deloc normal și nici ușor să își desfășori activitatea”.

Supravegherea personalului într-o instituție publică este o activitate reglementată prin lege și, potrivit comisarului șef Iulian Orbesteanu din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman, „camerele de supravghere trebuie să fie montate de o societate specializată, care să aibă licență și trebuie să respecte normele cu privire la protecția datelor cu caracter personal.

În niciun caz nu este în regulă că acele camere de supravghere să fie montate în zona toaletelor”.

Într-o solicitare în baza Legii 544 a accesului de informațiile de interes public, Consiliul Județean Teleorman informează că realizarea sistemului de supraveghere a costat 17.777,01 lei.

Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, subordonată Consiliului Județean, a avut dificultăți financiare cu o luna în urmă, când nu a putut plăti integral indemnizațiile persoanelor cu handicap grav.

Situația a fost unică la nivel național și a fost confirmată de una dintre angajatele instituției:

„Trebuia să existe o mărire a indemnizațiilor și am decis să dăm mai puțîn cu 25 de lei persoanelor cu handicap grav. Pentru că nu ne-au ajuns banii de la buget, urmând că luna viitoare să achităm și restanță. În momentul în care s-a făcut solicitarea pentru bani, a apărut o problema la necesarul de bani. Nu ne-am încadrat pe suma”.

În aceste condiții, aproximativ 7.000 de persoane din județul Teleorman, cu handicap grav, nu și-au încasat indemnizațiile integral.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.