Un sector din secția de Terapie Intensivă a fost închis după ce 4 pacienți au murit în urma infecțiilor
Ultima Ora Politic

Uluitor. ”Focșani, locul unde poți muri chiar în curtea Spitalului Județean, că nu te salvează nimeni”

”Un om a murit. În dezumanizarea care tinde să cuprindă societatea, un astfel de titlu de știre poate trece neobservat, ca și cum nu ar fi vorba despre unul dintre noi, ci o cifră într-o statistică rece.

Un om a fost găsit mort în curtea Spitalului Județean Focșani! Deja aceste informații ar trebui să ne ridice nouă tuturor mai multe întrebări și să ne înfurie!

Cum este posibil să se întâmple așa ceva? Câtă neșansă să aibă un seamăn de-al nostru, să aibă nevoie de ajutor, dar să își găsească sfârșitul pe o alee din curtea spitalului, acolo unde nu a fost văzut de nimeni și salvat?! Cum este posibil să fii la doi pași de cei care ar putea să te smulgă din ghearele morții și să te stingi neștiut de nimeni?!

Ce se întâmplă la Spitalul Județean, acolo unde managementul acestei instituții este total depășit de situația critică a personalului medical?

Înțeleg că la Spitalul Județean Focșani, pe secții vitale precum Interne, Neurologie, Cardiologie și altele, medicii nu mai asigură gărzi. Să ne ferească Dumnezeu să avem nevoie de internare de noapte aici, că trebuie să rezistăm până dimineața!

Cadrelor medicale de la Spitalul din Focșani nu li se mai plătesc zilele de sărbătoare lucrate, iar la acordarea liberelor nu se mai ține cont de vechimea în muncă. Motivele țin de lipsa banilor pentru salarii, dar și de lipsa de personal medical. Asta este realitatea la Spitalul din Focșani, cea mai mare unitate spitalicească din județ, manageriată de ani de zile de omul fidel al lui Marian Oprișan, condamnat că a furat din conservele destinate ajutorării sinistraților de la inundațiile care au lovit Vrancea în anul 2005.

Cum pot fi motivați medicii să rămână în Spitalul Județean, iar pe alții tineri să vină aici, în aceste condiții?

„Cum mai pot spera vrâncenii să primească ajutor medical în aceste condiții? Nu poți salva vieți numai cu dedicarea și munca peste puteri ale unor cadre medicale care și-au luat în serios jurământul lui Hippocrate depus când au îmbrăcat halatul alb!

În plus, se pare că mulți dintre medicii de la Spitalul condus de ”hoțul de conserve” al lui Oprișan ar intenționa să se transfere la cealaltă unitate medicală din oraș, după ce acolo se va finaliza reabilitarea făcută prin Ministerul Apărării.

O invit pe doamna ministru al Sănătății, Sorina Pintea, să facă o vizită neanunțată, eventual noaptea, la Spitalul din Focșani, pe care îl are în subordine. Înainte să intre pe secții, să verifice și curtea Spitalului, acolo unde oamenii mor singuri și fără să îi salveze nimeni! Pentru că nu are cine!”, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul Ion Ștefan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.