Lovitură pentru Dragnea. Curtea Constituțională, decizie în ceea ce privește completurile de 5 judecători
Ultima Ora Politic

ULUITOR. Dragnea spune că ”ASASINII” au lovit în Parlament

ULUITOR. Dragnea spune că ”ASASINII” au lovit în Parlament

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Liviu Dragnea, a susținut miercuri că votul la proiectul de lege privind combaterea spălării banilor a fost reluat deoarece sistemul informatic a avut probleme şi nu au fost înregistrate toate voturile, subliniind că a cerut secretarului general să facă o revizie completă a sistemului, transmite Agerpres.

“Au fost câţiva deputaţi care şi-au exercitat votul şi nu au fost preluate de sistemul informatic – şi de la PSD, şi de la minorităţi, şi de la ALDE. A fost o solicitare a liderului de grup de la PSD, care a fost supusă votului plenului, plenul a hotărât să reia votul, a votat şi s-a văzut rezultatul votului, care era firesc. Nu poţi să iei dreptul unui deputat să voteze. Eu am cerut secretarului general să facă o revizie completă, o revizie serioasă, pentru că după vot, mai mulţi colegi le-au spus celor din stafful tehnic că este o consolă întreagă în care tot timpul sunt probleme la vot. Îmi pare rău că s-a ajuns în situaţia asta”, a declarat Liviu Dragnea la Parlament.

El a spus că nu suspectează nimic şi nu ştie de ce au fost probleme doar la votul asupra proiectului de lege privind combaterea spălării banilor.

Întrebat de ce apar probleme la vot doar pe legi importante, cum a fost şi legea defăimării, când a fost invocată “o mână criminală”, Liviu Dragnea a răspuns: “Îmi aduc aminte. S-ar putea să fie tot o mână criminală sau aceeaşi, nu ştiu”.

Dragnea a mai precizat că reprezentanţii PSD care nu au votat în favoarea proiectului nu vor fi sancţionaţi.

Întrebat dacă va fi sancţionat deputatul Octavian Petric, care s-a abţinut la vot, Dragnea a afirmat: “Nici vorbă, este un partid deschis, democratic, nici vorbă, aşa a crezut el, aşa a avut convingerea”.

Potrivit lui Dragnea, PSD şi ALDE au majoritate stabilă. “Deocamdată s-a văzut că da”, a adăugat liderul social-democrat.

Miercuri, Camera Deputaţilor a reluat votul asupra proiectului legii privind combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, care a fost iniţial respins, fiind totuşi adoptat în final.

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a cerut reluarea votului pe motiv că au unii dintre colegii săi nu au fost înregistraţi la vot.

După reluarea procedurii, proiectul a fost adoptat cu 170 de voturi “pentru” şi 70 “împotrivă”.

“Proiectul de lege a fost adoptat. V-aţi bucurat prea devreme”, a afirmat preşedintele de şedinţă, Florin Iordache.

Iniţial, proiectul a fost respins de Camera Deputaţilor, fiind întrunite doar 163 de voturi “pentru” din cele 165 necesare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.