Uluitor: Direcția de Sănătate spune că apa de robinet nu e bună de băut la Ploiești. Apa Nova însă încurajează populația să o consume 1
Ultima Ora Sănătate Social

Uluitor: Direcția de Sănătate spune că apa de robinet nu e bună de băut la Ploiești. Apa Nova însă încurajează populația să o consume

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că menţine interdicţia privind consumul apei în zonele de centru şi de nord ale municipiului Ploieşti. Această măsură a fost luată în urma unei avarii majore apărute la o conductă operată de Apa Nova. Apa Nova susţinea, sâmbătă seară, că a găsit o soluţie tehnică şi că, din punctul de vedere al companiei, apa poate fi consumată.

Comunicat de presa_100219

“Această interdictţie de consum al apei se va menţine în continuare până la confirmarea încadrării apei furnizate ân parametrii de potabilitate în zonele afectate, iar consumatorii din aceste zone vor respcta interdicţia de consum pentru a fi evitat riscul de apariţie a bolilor asociate consumului de apă care  nu se încadrează în parametrii de potabilitate”, anunţă DSP Prahova într-un comunicat dat publicităţii duminică.

Instituţia precizează că în aceste zone apa poate fi folosită doar pentru “evacuarea apelor uzate fecaloid -menajere” şi recomandă populaţiei să folosească doar apa îmbuteliată pentru consum, iar cei care nu au această posibilitate să fiarbă cel puţin două minute apa de la robinet înainte de a o consuma sau folosi.

DSP precizează şi că a dispus operatorului local să asigure surse alternative de apă consumatorilor din zonele afectate şi a solicitat Apa Nova să îi informeze pe aceştia cu privire la menţinerea interdicţiei.  Apa Nova Ploieşti informa, sâmbătă seară, că a identificat avaria iar zonele afectate de interdicţia impusă de DSP Prahova au fost branşate la alte surse de apă, reprezentanţii companiei susţinând că apa poate fi consumată.DSP Prahova anunţă, duminică, faptul că primele  rezultate ale analizelor prelevate din zonele afectate vor fi cunoscute în cursul zilei de marţi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.