Uluitor: Deputații cu permisele auto suspendate dau lege să le recupereze! 1
Ultima Ora Politic

Uluitor: Deputații cu permisele auto suspendate dau lege să le recupereze!

Alexandru Băișanu și Adrian Mocanu, ambii deputați ALDE, aveau carnetele de conducere suspendate și se judecau cu Poliția atunci când au depus proiectul de lege prin care șoferii pot alege perioada în care să le fie suspendat carnetul, scrie europalibera.org

În martie 2019, deputatul ALDE Alexandru Băișanu depunea un proiect de lege, în regim de urgență, la Senat, prin care conducătorii auto pot alege perioada în care să le fie suspendat permisul auto în termen de 1 an de la data săvârșirii faptei. S-a alăturat inițiativei și colegul său, deputatul Adrian Mocanu.

Pe atunci, Băișanu se judeca cu IPJ Vrancea care i-a reținut permisul de conducere pentru trei luni, după ce a fost prins circulând cu 117 km pe oră în localitate. Decizia a rămas definitivă pe 20 mai 2019 și Băișanu a rămas fără permis pe perioada verii. Adrian Mocanu avea și el permisul suspendat după ce a lovit o fată pe trecerea de pietoni.

În expunerea de motive, cei doi demnitari deplâng soarta șoferilor care ”se aleg cu suspendarea permisului de conducere și pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulație nu mai pot lucra și rămân fără pâine“. Politicianii au omis să precizeze că și ei se afla în aceeași situație din cauza încălcării legislației rutiere.

Potrivit judecătorilor tribunalului Vrancea, Băișanu a pierdut procesul prin care cerea anularea procesului verbal care l-a lăsat fără permis de conducere pentru 3 luni și i-au dat o amendă de 1040 de lei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.