ULUITOR. Alianța Vestului - ”Cei patru care sperie PSD-ul” ”
Ultima Ora Politic

ULUITOR. Alianța Vestului – ”Cei patru care sperie PSD-ul”

ULUITOR. Alianța Vestului – ”Cei patru care sperie PSD-ul”

 ”Alianța Vestului,  coaliția primarilor din Cluj, Oradea, Arad și Timișoara,  a stârnit multă emulație în țară, sentimentele generate variind de la admirație, la critică acerbă. Acești primari nu mai au răbdare după guvern, vor să se dezvolte mai rapid și să atragă mai ușor investitori și fonduri europene, în colaborare cu Guvernul.

Alianța își propune:

  • Îmbunătățirea mobilității și accesibilității între cele patru orașe;
  • Susținerea de măsuri active pentru dezvoltarea economică și socială;
  • Colaborarea pentru identificarea și implementarea unor măsuri de creștere a performanțelor în administrație;
  • Promovarea modelului european de politică publică.

Concret, alianța își propune să inițieze construcția de autostrăzi, reabilitări de căi ferate și dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză între cele 4 orașe, să promoveze un set de politici publice care susțin o dezvoltare predictibilă și sustenabilă. Alianța susține regionalizarea, fără a  dori un separatism teritorial, ci doar eficientizarea actului administrativ în interiorul regiunii, dar acest lucru a deranjat partidul de guvernare, numind această alianță economică un pericol pentru securitatea țării. Singurul pericol real însă pentru PSD este faptul că tot mai mulți români află că există orașe cu conducători responsabili, cu proiecte de reală dezvoltare  și realizate la timp.

România a pierdut aproximativ 1,5 miliarde de euro în exercițiul financiar trecut din cauza incapacității guvernului de a absorbi acești bani europeni prin proiecte viabile. În schimb, cei 4 primari au obținut finanțări consistente pentru proiecte locale pe toate domeniile și  au reușit în ultimii ani o dezvoltare galopantă în comparație cu orașe aflate în alte zone a țării.

Liviu Dragnea este nemulțumit de reacțiile pozitive stârnite de aceasă alianță și face rapid rost de un fond de investiții locale de 10 miliarde de lei, bani care nu se știe de unde vin, dar nefiind de la Bruxelles, pot fi mai ușor controlați, manipulați, și furați!

Lăsând la o parte reacțiile penibile ale liderilor PSD, și alte orașe și-au manifestat dorința de a face parte din această nou formată alianță, semn ca tot mai mulți primari responsabili s-au săturat de incompetența guvernanților și doresc o mai mare autonomie în atragerea fondurilor europene. Reușita acestei alianțe este importantă pentru întreaga țară, pentru că ea poate reprezenta un model pentru alte orașe din țară, care împreună pot să realizeze acel nivel de dezvoltare și prosperitate pe care actuala guvernare PSD nu este capabilă să le-o ofere, deși a promis-o.

Tuturor celor care îndrăznesc să fie serioși și responsabili, care produc dezvoltare pentru comunitățile lor, dând dovadă de competență și viziune, le dorim mult succes în a face din România o țară prosperă și liberă de corupție, din care să nu mai plece nimeni în căutarea unui viitor mai bun.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Florica Cherecheș.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.