Ultimele măsuri luate de Guvern pentru începerea anunului școlar! Ce se va întâmpla cu elevii. Cine îi va monitora când merg la școală 3
Ultima Ora #coronavirus Sănătate Social

Ultimele măsuri luate de Guvern pentru începerea anunului școlar! Ce se va întâmpla cu elevii. Cine îi va monitora când merg la școală

Secretarul de stat Dragoș Garofil a anunțat că Ministerul Sănătății nu va mai recomanda măsurarea temperaturii copiilor la intrarea în școală deoarece măsura nu este eficientă în cazul acestora.

El a precizat că nici nu ar fi timp ca la începutul cursurilor să se realizeze termometrizarea pentru un număr atât de mare de elevi și că există riscul să se producă aglomerări și îmbulzeli la intrarea în unitățile de învățământ, făcând astfel imposibilă păstrarea distanței sociale.

„Termometrizarea, după cum știți în prezent, este recomandată în instituții, în supermarketuri, aduce un plus. Însă în cazul școlilor, (…) faptul că într-un interval extrem de scurt, la începutul orelor se prezintă un număr foarte mare de elevi sau studenți, termometrizarea la elevi, la intrare, în absența acelor termo-scanere din aeroport, care cu siguranță nu vor fi indisponibile în cele 17.000 de școli, ar produce colmatarea intrărilor și ceea ce am câștiga prin eventualitatea depistării unor copii febrili, am pierde prin aglomerarea la intrare și imposibilitatea, practic, a unei separări a grupurilor, pe care ne-o dorim”, a explicat Dragoș Garofil, citat de edupedu.ro.

Acesta a precizat apoi că este esențial ca elevii din clase diferite să interacționeze cât mai puțin astfel încât, atunci când apare un caz de coronavirus, acesta să poată fi izolat la nivelul clasei respective.

Secretarul de stat a mai explicat faptul că termometrizarea este mai puțin eficientă în cazul copiilor, deoarece aceștia fac forme ușoare de boală și, în general, sunt asimptomatici.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii