Lovitură teribilă pentru Dăncilă. Magistrații îi refuză invitația: "Independența justiției nu se negociază!"
Ultima Ora Politic

ULTIMA ORĂ. Viorica Dăncilă vrea AVION PERSONAL cu care să meargă la Consiliul UE

ULTIMA ORĂ. Viorica Dăncilă vrea AVION PERSONAL cu care să meargă la Consiliul UE

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, într-o discuţie informală cu presa, că şi-ar dori ca ţara noastră să aibă o aeronavă oficială, pentru deplasările externe ale preşedintelui, premierului şi miniştrilor, în contextul preluării, de la 1 ianuarie 2019, a preşedinţiei Consiliului UE.

Şefa Executivului spune că aeronava este cu atât mai necesară cu cât costul acestor deplasări ar fi mult mai mic, decât în prezent.

Viorica Dăncilă a mai spus ăc va avea o discuţie cu miniştrii Apărării şi Transporturilor, pe această temă, în perioada următoare.

Achiziţia unei aeronave oficiale este în planul Execitivului de pe vremea premierului Dacian Cioloş. În 2017, Guvernul a anunţat că vrea să cumpere o aeronavă oficială, în leasing operațional. Anunțul a fost făcut, atunci, de premierul Mihai Tudose, la Palatul Victoria, el precizând că nu este vorba despre o aeronavă prezidențială ci de un avion oficial, pentru toți demnitarii.’

Este nevoie totuşi, suntem ditamai ţara, să nu avem un avion!’, a spus premierul. Ministerul Apărării a transmis, într-un răspuns la o solicitare oficială a ziarului Libertatea, care este stadiul achiziției de către statul român a unei aeronave pentru demnitarii români. Ministerul precizează că în prezent se analizează ‘necesarul resurselor financiare’.

‘La acest moment, proiectul de achiziţie a unei aeronave pentru demnitari români se află în faza de analiză a necesarului resurselor financiare’, a răspuns Ministerul Apărării, atunci.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.