Deputat PSD : domeniului sănătății i s-a alocat un buget record
Ultima Ora Sănătate

ULTIMA ORĂ. Un spital important al capitalei va fi reabilitat. Buget de 13 milioane de euro anunțat de Firea

ULTIMA ORĂ. Un spital important al capitalei va fi reabilitat. Buget de 13 milioane de euro anunțat de Firea

Spitalul pentru copii ”Marie Curie” din capitală va beneficia de un buget de 13 milioane de euro pentru reabilitare. Anunțul a fost făcut de primarul general, Gabriela Firea, care a adăugat pe ordinea de zi acest proiect. Amintim că edilul a declarat că se vor achiziționa și sute de case, ce vor fi acordate medicilor din București.

„O investiție de 13 milioane de euro va fi pentru reabiltiarea spitalului de copii Budimex (Marie Curie), chiar dacă nu e la ASSMB, având în vedere că acolo sunt tratați copii din București, e normal să ne implicăm. Continuarea înființării centrului de oncologie pediatrică pe terenul de la Victor Gomoiu, acele clădiri vechi ce vor fi demolate. Va fi o clădire în care se va deschide centru de oncologie pediatrică. Este nevoie, petnru că în București sunt paturi insuficiente”, a declarat, joi, Gabriela Firea, menționând că pe ordinea suplimentară a ședinței CGMB a fost introdus un proiect care prevede alocarea a 13 milioane de euro pentru Spitalul Marie Curie, conform Mediafax.

În ceea ce privește rectificarea bugetară, care prevede o tăiere de 26 de milioane de lei de la spitalele bucureștene, Firea spune că nu este vorba de tăiere ci de o redistribuire a sumelor alocate.

„Este păcat că se dezinformează de fiecare dată când avem rectificare (…) Nu este adevărat. Avem o sumă alocată pentru niște materiale consumabile care erau deja în stoc. Suma va fi relocată. Atât. Este o redistribuire, suma era alocată pentru materiale care erau deja pe stoc”, a mai precizat Gabriela Firea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.