Sorina Pintea caută scuze. O pacientă cu arsuri grave, transportată la Viena pe banii rudelor
Sorina Pintea, mesaj pentru viitorul ministru al sănătății. Ce sfaturi dă
Ultima Ora Politic

Ultima oră. Sorina Pintea, chemată la audieri în Comisia pentru abuzuri a Camerei Deputaților

Sorina Pintea a fost invitată la audierea în Comisia de abuzuri a Camerei, marți, ora 10.00, după o petiție formulată de mai multe persoane cu deficiențe de auz legat de dificultățile pe care le întâmpină în obținerea permisului de conducere din cauza unui ordin al Ministerului Sănătății.

„La Comisia pentru cercetarea abuzurilor a fost înregistrată o petiție din partea a șase petiționari surzi care reclamă, același lucru îl reclamă de fapt și cei de la Comisia drepturilor omului, și anume dificultățile pe care le întâmpină persoanele cu deficiențe de auz în obținerea sau înnoirea permiselor de conducător auto”, a declarat deputatul PNL Ioan Bălan, președintele Comisie pentru abuzuri, joi pentru MEDIAFAX.

Liberalul a explicat că problema pe care au ridicat-o în petiție persoanele cu deficiențe de auz este legată de un ordin al Ministerului Sănătății, despre care aceștia spun că este discriminatoriu și le încalcă drepturile.

„Povestea aceasta vine din faptul că Ministerul Sănătății, prin ministru, a dat un ordin cu nr. 1162/2010 care lasă loc la interpretări și nu conține dispoziții cu nivel acceptabil de precizie, iar persoanele cu deficiențe de auz sunt discriminate și se încalcă prevederile constituționale referitoare la egalitatea în drepturi și la protecția drepturilor persoanelor cu dizabilități”, a completat Bălan.

La ședința de marți a Comisiei pentru cercetarea abuzurilor au fost invitați petiționarii, precum și membri ai Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaților, în contextul în care Sorina Pintea a fost invitată, pe același subiect, la o audiere în forul legislativă și nu a participat.

Ministrul Sorina Pintea a confirmat participat la reuniunea de marți a Comisiei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.