Guvernul va modifica joi prin ordonanță de urgență legea sănătății. Vezi ce se schimbă la concediul medical
Ultima Ora Sănătate

Ultima oră. Sorina Pintea anunță controale la toate clinicile din țară. ”Vor fi suspendate autorizațiile”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, la Iași, că a dispus verificarea tuturor clinicilor de chirurgie estetică din România după scandalul legat de o clinică din București care urma să efectueze intervenții estetice într-un coafor din Suceava, transmite MEDIAFAX.

Sorina Pintea a declarat, marți, la Iași, că vor fi sancționate toate clinicile estetice unde vor apărea nereguli în urma verificărilor, urmând ca cele care nu au un raport favorabil în urma controalelor, să le fie suspendate autorizațiile.

”Am demarat un control la toate clinicile estetice și de chirurgie estetică din țară. Acolo unde punctual vor apărea probleme și raportul final nu va fi gata, categoric vor fi suspendate autorizațiile. Vedeți exemplul Suceava, acea clinică din București care funcționa într-un salon de coafură din Suceava. Deci, punctual vor fi rezolvate sau sancționați mai repede cei care fac vădit o anumită acțiune. Dar controlul este la nivelul țării, va dura aproximativ două săptămâni. Tema este legată de clinicile de chirurgie estetică”, a declarat Sorina Pintea, într-o conferință de presă, la Iași.

Ministrul Sănătății confirmă, însă, că la clinica privată din București a fost continuat activitatea și luni, chiar funcționari din ministerul Sănătății reușind să-și facă programări.

”Din Ministerul Sănătății a sunat cineva și s-a programat. Prin urmare astăzi (marți – n.r.) măsurile vor fi foarte drastice. Nu e nevoie de o hotărâre judecătorească să obții o suspendare sau o întrerupere de activitate. Firma avea activitatea suspendată din septembrie. Ea avea un plan de conformare cu niște neconformități care trebuiau rezolvate într-un interval de timp, putând să funcționeze ulterior și nu cu actul medical efectiv acolo”, a spus ministrul Sănătății.

De asemenea, Sorina Pintea a declarat că că mall-ul din București unde își are deschisă activitatea clinica privată a fost informat marți despre faptul că societatea nu are autorizație de desfășurare a activității.

”Direcția de Sănătate Publică a municipiului București a informat conducerea mall-ului că există o societate în incintă care își desfășoara activitatea fără autorizație. Și eu nu cred că într-un contract comercial există o clauză că dacă nu ești legal poți funcționa. Dar vom aștepta răspunsul și bineînțeles va fi cerere penală”, a spus ministrul Sănătății.

Colegiul Medicilor din Suceava a depus o plângere la Poliție, reclamând că într-un coafor din oraș s-ar face intervenții estetice, deși nu există nicio unitate medicală înregistrată sau vreun medic care să realizeze aceste operații. Oamenii legii fac cercetări pentru înșelăciune.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.