Siegfried Mureșan a obținut includerea României în Fondul Monetar European
Ultima Ora Politic

Ultima oră. Siegfried Mureșan va fi propus comisar european, după căderea guvernului

Partidul Național Liberal ia în calcul să îl propună pe Siegfried Mureșan, europarlamentar și vicepreşedinte al grupului PPE, pentru preluarea postului de comisar european la Transporturi. Siegfried Mureșannu este singura variantă pe care o ia în calcul PNL.

Varianta de comisar european din partea României vehiculată la vârful PNL este și Adina Vălean, singurul europarlamentar român care este președintele unei comisii în Parlamentul European, fiind de altfel unul dintre cei mai influenți europarlamentari români la Bruxelles.PNL se gândește să propună o persoană din partea PNL, după căderea Guvernului, sprijinit de Președintele Klaus Iohannis, arată realitatea.net.

Șeful statului le-a spus jurnaliștilor, că se va implica personal la nivel european pentru ca propunerile făcute de PSD să nu fie acceptate. Este vorba despre nominalizarea controversată a lui Dan Nica, respinsă deja neoficial de Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, și despre Gabriela Ciot, propunerea ”de rezervă” a PSD, despre care nu se știe clar dacă a fost înaintată oficial la Bruxelles.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.