Ultima oră: Se propune unirea Bisericii Ortodoxe Române cu Biserica Catolică
Ultima Ora Politic Social

Ultima oră: Se propune unirea Bisericii Ortodoxe Române cu Biserica Catolică

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, a declarat, marţi, că speră ca prin vizita Papei Francisc în România să se facă paşi spre unitatea creştină, Suveranul Pontif fiind un om deschis sufleteşte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat, marţi, la Cluj-Napoca, la lansarea mesajului de Paşti de la reşedinţa mitropolitană dacă vizita Papei Francisc în România va fi un pas spre unitatea creştină, mitropolitul Clujului a spus că aceasta este speranţa lui.

„Sperăm să fie. Oricum, noi, ceea ce vedem e că Papa Francisc este un om tare deschis sufleteşte şi jovial. Vizita Papei o văd pozitiv, unul dintre puncte fiind şi întâlnirea cu înaltul cler ortodox, cu PF Patrirarh Daniel, cu mitropoliţii şi cu ceilalţi episcopi, în Catedrala Naţională din Bucureşti în 31 mai. Aşteptările mele sunt ale oricărui creştin bun ca să se facă paşi înspre unitatea creştină. Aberaţii precum cea petrecută cu prilejul Paştilor catolice (atentatele din Sri Lanka – n.a.) să nu se mai întâmple. Bieţii oameni erau la slujbă şi vreo grupare fundamentalistă musulmană a pus la cale ceea ce s-a petrecut”, a spus mitropolitul Clujului.

Acesta a subliniat că se roagă din tot sufletul pentru unitatea creştină pentru că, pe bună dreptate, cei ce nu au preocupări spirituale deosebite sunt scandalizaţi de faptul că nu e unitară viaţa creştină care ar trebui să îi copleşească pe toţi.

„Oricum ar fi, Hristos este singura şansă, toate celelalte neajunsuri ni se datorează nouă, oamenilor, că suntem slabi şi nu am pătruns mesaju Evangheliei lui Hristos cu toată fiinţa noastră”, a conchis IPS Andrei Andreicuţ.

Papa Francisc va efectua o vizită în România în perioada 31 mai – 2 iunie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.