Ultima oră. Proiect de guvern pus greșit în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educației 1
Ultima Ora Politic

Ultima oră. Proiect de guvern pus greșit în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educației

Un proiect de hotărâre de guvern pus greşit în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educaţiei stă aşa de cinci zile, fără ca cineva să sesizeze eroarea și să o corecteze. Este vorba despre actul care prevede schimbări în Legea pentru acordarea ajutorului financiar pentru elevii care vor să-şi cumpere calculatoare, scrie edupedu.ro

Anunţul a fost publicat pe data de 21 februarie în transparenţă decizională pe site-ul Ministerului Educaţiei. Documentele ataşate, însă, conţin prevederile unui alt proiect de HG, care prevede modificări în hotărârea de înfiinţare a ANPCDEFP. Consultarea publică ar trebui să ţină 10 zile calendaristice, din care 3 au trecut deja.

Textul de pe site-ul Ministerului Educaţiei arată că “În vederea consultării publice, în condiţiile art.7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, dar și a consultării preliminare interinstituționale, Ministerul Educaţiei Naţionale publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind modificarea Anexelor nr. 1 și 3 la Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1294/2004”.

Ultima oră. Proiect de guvern pus greșit în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educației 2

SURSA: edupedu.ro

Documentele care însoţesc anunţul sunt însă despre altceva. Este vorba despre proiectul de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 76/2005 privind înființarea Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Anunţul menţionează că propunerile pot fi trimise la o adresă de email în 10 zile de la publicare. Din 21 februarie au trecut deja 3 zile calendaristice.

În anul 2017 programul Euro 200, prin care se acordă un sprijin de 200 de euro elevilor din familii cu venituri reduse, a avut 7.346 beneficiari. Venitul maxim brut lunar pe membru de familie pentru care s-a acordat ajutorul financiar a fost de 150 lei.

Cât despre modificările aduse în HG pentru Agenţia pentru Programe Comunitare, şi acestea sunt puse în dezbatere publică, tot pe 21 februarie, dar cu documentele corecte.

Ultima oră. Proiect de guvern pus greșit în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educației 3

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii