Ultima oră. Lovitură pentru Teodorovici. Este la un pas de demitere
Ultima Ora Politic

Ultima oră. Lovitură pentru Teodorovici. Este la un pas de demitere

Liberalii vor depune la Camera Deputaților o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, pentru a-i solicita acestuia abrogarea OUG fiscale 114/2018, a anunțat luni președintele PNL, Ludovic Orban, conform mediafax.ro

„Biroul Executiv a decis astăzi ca împreună cu alţi parteneri din opoziţie să depunem o moţiune împotriva ministrului Finanţelor în care principalul reproş pe care îl facem şi principalul mesaj pe care îl transmitem este acela de abrogare a OUG 114 pentru că acest act guvernamental poate să distrugă România, să ducă la dispariţia oricărei creşteri economice şi poate arunca România în criză şi în recesiune”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al partidului.

Liderul PNL a adăugat că OUG 114/2018 „va îngropa economia românească”, fiind necesară abrogarea acesteia.

„Astăzi (luni – n.r) prim-ministrul României Vasilica Viorica Dăncilă va fi prezent în Camera Deputaţilor la ora Guvernului, în Camera Deputaţilor la convocarea PNL. Am considerat necesară această dezbatere în prezenţa premierului pentru a mai transmite încă o dată mesajul nostru clar, limpede către Guvern şi majoritatea parlamentară: abrogaţi OUG nr. 114 care practic va îngropa economia românească şi va genera consecinţe nefaste pentru toţi cetăţenii români. (…) Guvernul este obligat să abroge OUG 114 pentru că altfel va distruge economia românească, va creşte ratele la bănci, va înrăutăţi condiţiile de creditare, va determina o reduce a creşterii economice, va alunga firmele private care administrează Pilonul II de pensii şi asta va duce la naţionalizare în primă fază şi ulterior la distrugerea Pilonul II de pensii, va distruge competitivitatea companiilor româneşti”, a adăugat Orban.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va participa, luni ora 16.00, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea din cadrul „Orei Premierului”, pe marginea OUG 114 care introduce, printre altele, „taxa pe lăcomie” pentru bănci. Solicitarea a fost făcută de grupul parlamentar al PNL.

Tot luni Senatul ar putea adopta tacit proiectul de lege pentru aprobarea OUG 114 care introduce măsuri fiscale.

OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulţumiri din partea mai multor instituţii, dar şi companii. Printre nemulţumiţi se numără băncile, dar şi administraţiile locale.

Actul normativ a fost adoptat în luna decembrie de către Guvern, iar principalele prevederi sunt: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mişcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.