Ultima oră. Liderul PSD și-a revenit mai repede decât se prevedea. Dragnea va fi externat
Ultima Ora Economic Politic

Ultima Oră. Liviu Dragnea acuzat de șantaj. Milioane de români în pericol. Legea pensiilor nu se aplică de anul acesta

Guvernul a promis aplicarea noii legi a pensiilor începând cu 1 septembrie 2019, dar se pare că acecst lucru nu se va întâmpla întrucât România riscă să intre în incapacitate de plată.

Dezvăluirea a fost făcută de senatorul PNL Flori Cîțu, care spune că liderul PSD Liviu Dragnea va pune în aplicare legea abia în 2020 când sunt alegeri locale și parlamentare, ca un instrument de șantaj pentru voturi.

”Adio, pensii!

V-am promis încă o știre bombă și astăzi mă țin de cuvânt.

Să va spun premizele acestei știri.

– Execuția bugetară din 2018 manipulată și plină de date false și bugetul pentru 2019 tot la fel fundamentat pe date false. Doar execuția fiscală arată venituri mai mici 3 miliarde decât cele planificate. Iar veniturile fiscale sunt la cel mai mic nivel din istorie, 15% din PIB.

– OUG 114 și consecințele ei nenorocite

– Atenționările în legătură cu estimările guvernului pentru 2019 din partea CE și a altor instituțîi internationae

– Scăderea perspetivei la Negativ de la Standard and Poors

– Statul român nu mai are acces la imptrumuturi nici intern și nici extern. Când reușește să se imprumtue o face scump și de la fonduri de investițîi obscure cu acționari din Rusia

– Tentativă populistă de a repatria aurul în scopul de a-l vinde pentru a acoperi costul pensiillor speciale- 2 miliarde de euro pe an.

– Confiscarea banilor populației care acum sunt administrați în pilonul ÎI de pensii.

Acum două săptămâni a avut loc o întâlnire la care au participat doar “aleșîi” lui Dragnea. Li s-a prezentat dezastrul din bugetul pentru 2019 și riscurile asupra economiei. Atunci au fost avertizați și în legătură cu decizia S and P de a schimbă perspectiva României la NEGATIV. Tot atunci au hotărât să-l pună pe Florin Georgescu să le trimită studiului de impact pentru OUG 114. Teodorovici deja știa din 4 februarie de la ședința CNSM și îl informase și pe șeful lui direct, Valcov despre efectele devastatoare ale ordonanței.

Foarte important, Teodorovici nu a fost unul dintre “aleșîi” lui Dragnea la acea întâlnire!

Și acum știrea:

Având în vedere riscul foarte mare că România să între incapacitate de plata spre sfârșitul lui 2019, la întâlnirea de joi 7 martie au hotărât:

“legea pensiilor NU SE APLICĂ nici de la 1 septembrie 2019”!

Folosesc această lege că instrument de șantaj în schimbul votului pentru alegerile din 2020.

În aceeași situație sunt și anumite sporuri și indemnizațîi care vor rămâne înghețate la nivelul anului 2018.

Dintr-o lovitură pierd bani peste 6 milioane de români. Români pe care Dragnea îi șantajează să voteze PSD în 2020”, spune Cîțu.

Florin Cîțu: Standard&Poors’s îl împiedică pe Dragnea să se mai împrumute pentru a plăti pensiile speciale ale oamneilor de parti

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.