Ultima Oră! Legea care permite izolarea și carantinarea persoanelor infectate cu COVID-19 primește votul decisiv! Iohannis are ultimul cuvânt 1
Ultima Ora Politic Sănătate Social

Ultima Oră! Legea care permite izolarea și carantinarea persoanelor infectate cu COVID-19 primește votul decisiv! Iohannis are ultimul cuvânt

Proiectul de lege privind carantina și izolarea intră astăzi la vot în Senatul României , după ce a trecut joi de Camera Deputaților.

Astfel, persoanele care fug din carantină sau izolare vor fi băgate în carantină instituționalizată pe cheltuială proprie.

Persoanele asimptomatice vor intra în izolare la domiciliu sau la locația declarată, cu excepția situațiilor în care se impune izolarea acestor persoane în unitățile sanitare, prevăzute prin hotărâre a Guvernului.

În cazul în care un medic constată riscul de transmitere a unei boli infectocontagioase cu risc iminent de transmitere comunitară, acesta poate decide carantinarea persoanei în unitatea sanitară.

Pentru persoanele care nu au posibilitatea de a-și asigua necesarul de hrană sau tratament, obligația le revine autorităților publice centrale sau locale.

Bunurile suspecte de a fi contaminate, sunt carantinate până la decontaminare sau distrugere, după caz, conform prevederilor legale in vigoare.

De asemenea, bunurile persoanelor internate sau aflate în carantină sau izolare nu pot fi carantinate.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii