Klaus Iohannis, ÎNTÂLNIRE cu Theresa May. Ce au discutat cei doi
Ultima Ora Politic

ULTIMA ORĂ. Klaus Iohannis NU SE VA MAI ÎNTÂLNI cu Theresa May. Ce motive are premierul britanic

ULTIMA ORĂ. Klaus Iohannis NU SE VA MAI ÎNTÂLNI cu Theresa May. Ce motive are premierul britanic

Administrația Prezidențială anunță că întrevederea Preşedintelui României, Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Theresa May, programată pentru data de 14 noiembrie 2018, la solicitarea premierului britanic, nu va mai avea loc din motive obiective, ce țin exclusiv de partea britanică, având în vedere faptul că ședința de Guvern pentru a aproba textul acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană este încă în desfășurare.

La Londra, președintele este însoțit de Carmen Iohannis. Prima Doamnă ar fi trebuie să se prezinte, joi, la Parchetul General, dar președintele a spus că soția sa va cere o amânare a audierii de către procurori într-un dosar ce vizează casele lor din Sibiu.

Preşedintele Klaus Iohannis efectueaz o vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Cu acest prilej, şeful statului avea o întrevedere cu premierul britanic, Theresa May, unde trebuiau să discute stadiul negocierilor privind Brexit şi preşedinţia Consiliului UE.

Potrivit agendei oficiale a șefului statului, sosirea la cabinetul premierului britanic pentru fotografia oficială trebuia să aibă loc la 17.25, ora României, în Londra, urmând ca la 17.30 să aibă loc întrevederea pentru discuțiile propriu-zise între cei doi oficiali. Numai că întâlnirea a fost anulată.

De la 21.45, tot ora României, Klaus Iohannis va participa la evenimentul dedicat împlinirii vârstei de 70 de ani de către Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, la Palatul Buckingham din Londra, conform sursei citate.

În legătură cu subiectele care trebuiau discutate de către președintele Klaus Iohannis la întâlnirea cu premierul Theresa May, Administrația Prezidențială preciza, într-un comunicat de presă, că „temele abordate vor viza relaţia bilaterală, stadiul negocierilor privind Brexit, priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, cooperarea în sfera securităţii şi apărării, precum şi agenda regională”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.