Președintele și premierul merg luni în Parlament. Iohannis și Orban la ședința solemnă dedicată Zilie Naționale
Președintele și premierul merg luni în Parlament. Iohannis și Orban la ședința solemnă dedicată Zilie Naționale
Ultima Ora Politic

Ultima oră. Klaus Iohannis l-a desemnat pe Orban premier

Şeful statului susţine o declaraţie de presă, marţi, de la ora 17.00, la Palatul Cotroceni, în care anunţă persoana pe care o desemnează pentru a forma noul Guvern. Preşedintele USR Dan Barna, liderul UDMR Kelemen Hunor şi preşedintele PNL Ludovic Orban au fost ultimii politicieni pe care preşedintele i-a consultat marţi pentru formarea majorităţii.

Liderul USR, Dan Barna, l-a prevenit pe şeful statului că USR insistă să existe consens politic pentru pregătirea anticipatelor, iar liderul UDMR a menţionat că nu va acorda un cec în alb fără să cunoască programul de guvernare.

”PSD a inhibat dezvoltarea României și ne-a ținut pe loc. Moțiunea a fost un real succes pentru opoziție. După consultări cu formațiunile politice parlamentare se conturează un Guvern în jurul PNL. așadar amdecis să desemnez următorul premier: Ludovic Orban, președintele PNL”, a spus Klaus Iohannis.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii