Lodovic Orban și Klaus Iohannis mișcare de ultimă oră care îngroapă PSD. Cu cine negociază formarea Guvernului
Lodovic Orban și Klaus Iohannis mișcare de ultimă oră care îngroapă PSD. Cu cine negociază formarea Guvernului
Ultima Ora Europarlamentare 2019 Politic

ULTIMA ORĂ. Klaus Iohannis, ÎNTÂLNIRE cu liberalii. Ce au discutat

Președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire, miercuri, cu liberalii, discuțiile fiind confirmate, pentru MEDIAFAX, de către liderul PNL Ludovic Orban. Acesta a explicat că discuțiile au vizat în principal agenda europeană, iar surse politice susțin că s-a vorbit și despre europarlamentare.

„Confirm această întâlnire, a avut loc ieri (miercuri – n.r.) după amiază. Am fost împreună cu mai mulți colegi din conducere. Tematica principală a discuției a fost legată de agenda europeană în perioada Președinției Consiliului UE deținută de România”, a afirmat Ludovic Orban, joi penru MEDIAFAX.

Întrebat dacă au fost abordate și subiecte legate de justiție, cum ar fi recursul compensatoriu, Ludovic Orban a răspuns: „Nu, tematica principală a fost de ce presupune agenda europeană, care sunt prioritățile României, cum putem să susținem toate demersurile președintelui și noi de la nivelul grupului parlamentar sau din grupul PPE din care facem parte. De asemenea am discutat despre evenimente importante care urmează să aibă loc peste șase luni, cum e evenimentul reuniunea PPE împreună cu Comitetul Regiunilor care va avea loc pe 16 martie. De asemenea, de reuniunea PPE și în mod evident am discutat în vederea coordonării agendei europene și unei acțiuni comune în beneficiul României la nivel european”.

Surse politice au spus, pentru MEDIAFAX, că întâlnirea a avut loc miercuri după-amiază, în jurul orei 15.00, la Vila Lac 2. La întâlnirea cu șeful statului fiind prezenți Dan Motreanu, Marian Petrache, Iulian Dumitrescu, Raluca Turcan, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, care fac parte din echipa celor 10 liberali care se vor ocupa de campania electorală. Din echipă fac parte și Alina Gorghiu și Vasile Blaga, însă cei doi nu au participat la întrevederea cu președintele Iohannis.

Conform surselor citate, șeful statului le-a transmis liberalilor că este foarte optimist și încrezător că vor câștiga atât alegerile europarlamentare, cât și pe cele prezidențiale. Cu toate că discuțiile au vizat modul în care privesc campania electorală pentru cele două tururi de scrutin, nu au fost abordate listele candidaților la alegerile europene.

Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să își intensifice și activitatea în Opoziție. De asemenea, sursele au precizat că Ludovic Orban și Klaus Iohannis au discutat și în privat. „Se înțeleg foarte bine și este o dinamică bună între ei”, au explicat sursele politice.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.