Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Social Ultima Ora

Ultima Oră. Iohannis vrea mărirea salariilor dascălilor chiar în 2023

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, miercuri, că nemulţumirile profesorilor privind salariile sunt îndreptăţite.

„Am fost informat despre toate aceste chestiuni, inclusiv că astăzi au avut loc mai multe întâlniri în care s-au negociat mai multe chestiuni.

Trebuie să vedem un pic lucrurile cum se aşază ele. Prima chestiune – solicitările dascălilor pentru măriri salariale, după părearea mea, sunt îndreptăţite, în condiţiile în care am avut şi avem încă o inflaţie destul de mare, este clar că aici vorbim de o reaşezare, dar în realitate avem nevoie de mult mai mult.

Şi am spus aceste lucruri de foarte multe ori în timp ce lucram la proiectul România Educată – dacă dorim să avem în România un învăţământ de foarte bună calitate, atunci trebuie să avem toate condiţiile, nu doar şcoli moderne, săli de clasă bine dotate, cabinete bine dotate, trebuie să avem grijă şi de cei care formează tânăra generaţie, adică trebuie să avem grijăde dascăli să aibă condiţiile pentru a îşi face treaba aşa cum trebuie.

Printre care una foarte importantă este evident salarizarea”, a afirmat Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai precizat că pentru a avea un sistem de educaţie performant, atunci şi dascălii trebuie să fie plătiţi corespunzător.

„Dacă aceste chestiuni se obţin prin grevă? Sigur este o întrebare care se poate pune, însă sindicatele îşi fac planul lor şi nu acestea le discut, eu discut despre nevoile sistemului educaţional din România şi aici trebuie să avem grijă. Dacă vrem într-adevăr un sistem foarte performant şi avem pretenţii de la dascăli, atunci trebuie să îi plătim”, a conchis Preşedintele României.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.