ULTIMA ORĂ. FILOSOFUL MIHAI ȘORA INFECTAT CU CORONAVIRUS LA 103 ANI!
ULTIMA ORĂ. FILOSOFUL MIHAI ȘORA INFECTAT CU CORONAVIRUS LA 103 ANI!
Ultima Ora Sănătate Social

ULTIMA ORĂ. FILOSOFUL MIHAI ȘORA INFECTAT CU CORONAVIRUS LA 103 ANI!

Soţia filosofului Mihai Şora, Luiza Şora, a postat marţi pe Facebook un mesaj interpretat, în contextul epidemiei de coronavirus, de toţi cei care au comentat, ca un anunţ că atât ea, cât şi soţul său ar fi fost diagnosticaţi cu COVID-19.

”Pozitivi, amândoi. Şi doar Dumnezeu, în mare mila Sa”, a scris Luiza Şora pe Facebook.

La rândul său, filosoful a scris că a venit iarna, făcând referire la vremea capricioasă de afară din aceste zile.

”A venit iarna.Văd o pojghiță de zăpadă pe acoperișul caselor: avea, așadar, dreptate copacul de sub fereastră să aștepte cuminte și să nu înflorească.18 grade în cameră.

Într-o vreme, în anii ceaușismului, eram meșter în instalații din perne, pături și țoluri perfect îmbinate în jurul biroului; gândul meu pios se îndrepta, de fiecare dată, către poporul eschimos, de la care am învățat alcătuirea culcușului.

Merg acum să aduc ghivecele din balcon în casă, iar apoi, cu permisiunea dumneavoastră, mă retrag în micul meu iglu, la citit și desenat.

Mihai Șora

24 martie 2020?P.S. În fotografia alăturată este sculptura Lindei, o artistă minunată pe care am întâlnit-o la Timișoara, acum câteva luni.

Sculptura se numește „Alchimistul“ și, când am văzut-o pentru întâia oară, nu m-am gândit, recunosc, nici la Zénon, nici la alți socotitori ai tainelor naturii, ci la pelerina fermecată sub care mă retrăgeam odinioară, în vremuri de frig și ceață.(Motiv pentru care sunt atât de serios în poză.)

imagine © Linda Saskia-Menczel

https://www.saskia.ro/

fotografie © Luiza Șora”, a scris filosoful.

ULTIMA ORĂ. FILOSOFUL MIHAI ȘORA INFECTAT CU CORONAVIRUS LA 103 ANI! 3

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.