Ultima oră. Darius Vâlcov este terminat. A fost dovedit oficial 1
Ultima Ora Justiție Politic

Ultima oră. Darius Vâlcov este terminat. A fost dovedit oficial

Darius Vâlcov a plagiat un sfert din teza de doctorat în finanțe fără să indice vreo sursă, a decis Comisia de Etică și Deontologie Profesională de la Academia de Studii Economice (ASE) în urmă unei sesizări primite la scurt timp după ce PressOne a dezvăluit că teza de doctorat a lui Valcov este plagiată.

„49,72 pagini, reprezentând 23,45% din cele 212 pagini propriu-zise ale tezei de doctorat, respectiv 49,72% din cele 100 de pagini supuse analizei, sunt expresia unui caz de plagiat, așa cum este acesta definit de prevederile Legii 206/2004 aplicabile la dată susținerii publice a tezei de doctorat”, se arată în raportul Comisiei de Etică a ASE, citat de ziare.com.

Decizia de plagiat a fost luată în dată de 26 iulie 2019 de către toți cei 11 membri prezenți, însă abia la finalul săptămânii trecute a fost făcută publică pe site-ul ASE, conform PressOne.

Deși a fost invitat în față Comisiei de Etică pentru a-și susține poziția față de acuzațiile aduse și pentru a se apară, fostul consilier al premierului Dancila nu s-a prezentat.

PressOne relata în luna februarie că Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dancila, a plagiat mai mult de jumătate din teza de doctorat pe care a susținut-o în 2008 la Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Științe Economice din București. Consilierul premierului, Darius Valcov, a respins acuzațiile, afirmând că este vorba despre o acțiune de decredibilizare a să la a cărei origine ar fi ” o parte din cei 19.000 de angajați ai SRI ” inclusiv „acoperiții”.

În 28 februarie, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) anunță că a admis sesizarea referitoare la teza de doctorat a consilierului de stat Darius Vâlcov și că urmează să o analizeze.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.