Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă rămâne în arest la domiciliu. Acuzată de corupție pe vremea când era la Guvern
Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă rămâne în arest la domiciliu. Acuzată de corupție pe vremea când era la Guvern
Ultima Ora Politic Social

Ultima oră. Dăncilă, amenințată cu proteste după rectificarea bugetară

Președintele Federaţiei Sindicatelor Pro Administraţie din România (FSPAR), Silvia Moldovan, susține că va organiza acțiuni de protest în cazul în care Guvernul vă tăia sporul de 15% pentru condiții grele de muncă. Este vorba de 10.000 de lucrători din administrație care ar putea protesta.

„Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie din România îşi exprimă profunda nemulţumire şi indignare faţă de informaţiile apărute în mass-media faţă de intenţia Guvernului României de a suspenda/elimina acordarea sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în Legea-cadru nr. 153/2017, pentru lucrătorii din administraţia publică locală şi serviciile publice din subordinea acestora. Având în vedere că de acest spor beneficiază cu precădere angajaţii din serviciile publice de gospodărie comunală, care îşi desfăşoară activitatea în condiţii deosebite, în deplin acord cu interesele acestora, Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie din România se opune unui astfel de demers pe care îl consideră nedrept şi discriminatoriu în raport cu celelalte categorii de bugetari exceptaţi de la aplicarea acestei măsuri”, se arată în comunicatul FSPAR.

Potrivit președintelui FSPAR, Silvia Moldovan, dacă Guvernul va tăia acest spor, sindicaliștii vor declanșa acțiuni de protest.

„În situația în care guvernanții nu vor ține cont de doleanțele noastre și vor lua măsuri care vor afecta drepturile și interesele legitime ale lucrătorilor pe care îi reprezentăm, Federația Sindicatelor Pro Administrație din România va iniția toate demersurile în vederea declanșării acțiunilor de protest”, spune Silvia Moldovan, care a precizat, pentru MEDIAFAX, că la nivelul Federației pe care o reprezintă sunt aproximativ 10.000 de membri.

Un proiect al Guvernului priveşte eliminarea sporului de 15% pentru condiţii grele şi vătămătoare. Autorităţile au constatat că existau instituţii unde angajaţii primeau acest spor pentru că aerul din Bucureşti este poluat. Măsura nu va afecta medicii, profesorii, poliţiştii sau magistraţii, dar oficialii guvernamentali spun că pentru aceştia sporul va fi o sumă fixă şi nu actualul procent de 15%.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.