Senazațional: Parlamentarii puterii trec în opoziție!
Ultima Ora Politic

Ultima oră. Dăncilă a luat decizia, în ciuda experților. Face pod peste Dunăre la ea acasă

Postul naţional de radio din Bulgaria a transmis la 12 aprilie, în cadrul programelor informative, că la Dubrovnik, în Croaţia, a avut loc o nouă întâlnire între prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov, şi omoloaga din România, Viorica Dăncilă, discuţie în cadrul căreia şefa guvernului de la Bucureşti a anunţat că partea română a decis construirea unui al treilea pod peste Dunăre, între România şi Bulgaria, la Zimnicea- Sviştov şi că discuţiile tehnice vor începe săptămâna aceasta, transmite publicația info-sud-est.ro.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a ales varianta Zimnicea-Sviştov, adică cea mai puţin vizată de către experţi. Aceasta deoarece celelalte soluţii ofereau un trafic mai mare al mijloacelor de transport şi, desigur, o amortizare mai rapidă: Giurgiu-Ruse face parte dintr-un coridor european, care are punctele finale la Salonic, Atena şi Istanbul, iar oraşul Ruse va fi legat, în curând, de o autostradă ce va ajunge la Veliko Târnovo şi Sofia. Varianta Călăraşi-Silistra ar fi legat două oraşe cu porturi la Dunăre şi cu posibilitatea de a dezvolta sectoare industriale după o investiţie majoră în infrastructură care le-ar fi scos din izolare.

O altă soluţie, cea a podului dintre Turnu Măgurele şi Nikopol, este şi cea mai agreată de guvernul bulgar: prim-ministrul Boiko Borisov încearcă să convingă Executivul de la Bucureşti să revitalizeze un proiect mai vechi, de şase decenii, privind şi construcţia unei hidrocentrale pe Dunăre, care ar completa sau chiar înlocui construirea centralei nucleare de la Belene (de lângă Sviştov).

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.