Ultima oră. Dăncilă a făcut o greșeală fatală! Este cel mai mare dezastru pentru PSD 1
Ultima Ora Politic

Ultima oră. Dăncilă a făcut o greșeală fatală! Este cel mai mare dezastru pentru PSD

Premierul Viorica Dăncilă a cerut partidelor parlamentare semnarea Pactului naţional pentru bunăstarea românilor. Răspunsul venit din partea partidelor a provocat cutremur în PSD.

Liderii PMP, PNL și ALDE au refuzat-o pe Viorica Dăncilă în privința pactului pentru bunăstarea românilor.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a susținut că singurul pact la care ar putea adera ”cu toată convingerea” ar fi unul referitor la plecarea actualului Guvern, deoarece consideră că PSD ”şi-a atins limitele”, iar un partid care nu mai poate răspunde aşteptărilor cetăţenilor trebuie să treacă în Opoziţie.

„Bunăstare înseamnă să avem autostrăzi şi linii de cale ferată moderne, bunăstare înseamnă să avem spitale în care oamenii intră cu încredere şi ies trataţi, nu cu mai multe boli, aşa cum se întâmplă de ani buni încoace, indiferent de guvernare. Asta vor românii, asta susţinem şi noi”, a comentat liderul PMP.

La rândul său, Raluca Turcan (PNL), a apreciat că propunerea privind un pact pentru bunăstarea românilor, făcută de preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, este ”o sfidare fără margini” pentru orice om de bun simţ care a văzut ani la rând cum agenda guvernamentală ”a fost acaparată de persoane cu probleme penale”.

„E o sfidare fără margini pentru orice om de bun simţ din ţara asta care a văzut ani la rând cum agenda guvernamentală a fost acaparată de persoane cu probleme penale, cum decizii una după alta au fost împotriva românilor. Doamna Dancilă să vină la vot în Parlament şi la vot printre oameni. Acolo va primi cel mai clar şi usturător răspuns: să plece acasă!”, a mai afirmat Turcan.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că pactul reprezintă ”un gest politic”. „Doamna Dăncilă ar fi trebuit să înţeleagă. (…) Dacă nu vine votul de încredere solicitat de premier, atunci Guvernul va cădea prin moţiunea de cenzură. Am avut o primă întâlnire informală cu PNL (…). Vom mai avea o discuţie, cel mai probabil săptămâna viitoare, să vedem, să discutăm pe marginea textului moţiunii de cenzură şi, de asemenea, le-am transmis celor din PNL că vrem să ştim care sunt paşii următori după căderea Guvernului. Nu dăm un Guvern la o parte numai că dăm, ci ca să guvernăm mai bine. Cei care vin cu moţiunea de cenzură şi vor să guverneze în continuare trebuie să vină cu o propunere convingătoare”, a comentat Tăriceanu la Digi 24.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.