Ultima oră. Cu cât o va plăti Guvernul pe Lia Olguța Vasilescu în noul său post primit
Ultima Ora Politic

Ultima oră. Cu cât o va plăti Guvernul pe Lia Olguța Vasilescu în noul său post primit

După ce a fost refuzată de președintele Klaus Iohannis atât la Ministerul Transporturilor, cât și la Ministerul Dezvoltării, Lia Olguța Vasilescu s-a întors în Guvernul Dăncilă, pe post de consilier onorific al premierului pe probleme de infrastructură.

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a fost cel care a anunțat mutarea, în cadrul unei conferințe de presă. Ulterior, Olguța Vasilescu a confirmat pe pagina de socializare.

Bugetul.ro dezvăluie, luni, ce venituri lunare va avea Vasilescu, după numirea sa pe această poziție. În mod surprinzător, noul post nu îi va aduce venituri în plus, dat fiind că funcția de consilier onorific este neremunerată. Totuși, fosta șefă a Muncii va încasa salariul de deputat.

De la 1 ianuarie, indemnizațiile deputaților și senatorilor s-au majorat de la 17.100 la 18.720 de lei. Așadar, Olguța Vasilescu va câștiga, lunar, un salariu de 18.720 de lei.

„Astăzi, am participat la Conferința de alegeri a PSD Gorj. Felicitări noii echipe de conducere alese și președintelui Mihai Weber! Oltenia intra in campanie electorală! Oltenii vor realizarea drumurilor expres Pitești- Craiova și Craiova- Targu Jiu, in a căror realizare voi avea prilejul sa ma implic personal! Chiar dacă nu am putut sa o fac din calitatea de ministru, voi putea sa supraveghez lucrările la aceste obiective din funcția de consilier onorific al premierului pe probleme de infrastructura, singura poziție care îmi permite sa îmi păstrez și mandatul de deputat de Dolj ales in Parlamentul României. Premierul Viorica Dancila și-a dorit sa rămân in echipa guvernamentală și am optat pentru aceasta funcție, din dorința de a participa activ la realizarea unor obiective pe care le-am promis in campania electorală!”, a scris, pe Facebook, Olguța Vasilescu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.